İş Dünyasının Konforu: “Metta” Ofis Koltukları

Yayınlama: 13.04.2024 17:12
A+
A-

Almanya merkezli inovatif ve ergonomik ofis mobilyaları markası “Metta Innovative ErgonMettaomics” , çalışan verimliliği ve sağlığını destekleyen ofis koltukları geliştiriyor. “Metta” ürünleri Alman ve Japon tasarımcılar ile ortopedi uzmanları tarafından tasarlanıyor. “Metta” ürünleri, Türkiye/İstanbul, Almanya, ABD, BAE ve Bulgaristan da dahil olmak üzere dünya genelinde 45’ten fazla ülkede birçok ofisin konforuna katkı sunuyor. “Metta” ofis koltukları, İsviçre’de uluslararası sertifikasyon süreçlerini tamamlamıştır. 

Metta’nın ergonomi uzmanları, ergonomik oturma konusunda dünyaca ünlü uzmanlardır. Metta’nın öncü ve yenilikçi ürünleri arasında benzersiz “Yoga Triumf” koltuğu gibi yenilikçi tasarımlar yer almaktadır. Ürünler, dünya genelinde 100’den fazla patent ile korunma altındadır. 

Oturma Pozisyonu İş Verimliliğini Etkiliyor

Alman bilim kuruluşu “Gesundes sitizen StolComfort und Schwarz & Neuman forschung Untemehmen GmbH”den bilim insanları, Avrupa ve Amerika’daki ofislerde çeşitli araştırmalar gerçekleştirdi. Bilim insanları, çalışanların doğru pozisyonda çalışmasının ve çalışma alanı ergonomisinin iş verimliliğini doğrudan etkilediğini tespit edildi. 

Araştırmalara göre, ergonomik ve bir ofis koltuğunun çalışma verimliliğini yüzde 17 ila 25 arasında arttırabileceği belirlendi. Ayrıca, ergonomik ve konforlu bir koltukta çalışmanın genel sağlığı iyileştirdiği, dikkat seviyelerini yükselttiği ve hata oranlarını düşürdüğü kaydedildi.

Araştırma şirketi Schwarz & Neuman forschung Untemehmen GmbH’in verilerine göre de ergonomik ofis koltuklarının çalışan verimliliğini arttırması ile birlikte yılda 6 bin avroya kadar ek gelir elde edilebileceği ifade edildi. Metta ofis koltukları fiyatları 200 avrodan başlıyor.

Sağlıkla İlgili İzin Günlerini Azaltıyor

Alman bilim insanları, ofislerdeki rahatsızlıkların yüzde 30’u ergonomik olmayan çalışma ortamları ile bağlantılı olduğunu tespit etti (Gesundes sitizen StolComfort). Bununla birlikte bir çalışanın 1 günlük sağlık veya hastalık izni alması şirkete ortalama 120 ila 190 avroya mal olabiliyor. Hastalık izinlerini yılda 5 gün azaltan şirketlerde 950 avroluk bir gelir sağlanabiliyor.

“Metta” ofis koltukları, bu araştırma verileri ışığında 1 ila 2 ay içerisinde kendini amorti edebilmektedir. Ayrıca, üretkenliği ve verimliliği arttırarak çalışanların sağlığını korumaktadır. Çalışanların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamaktadır.

“Metta”, “ergonomik” olarak adlandırılan birçok koltuğun ergonomi özelliklerini karşılamadığını; ilk başta rahat gibi görülen birçok koltuğun zaman içinde rahatlık sağlamadığını ve sağlığa zararlı olabileceğini vurguluyor. Bu sebeple “Metta” ortopedi ve ergonomi uzmanları, ofis koltuğu seçerken bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor; 

  • Ofis koltukları uluslararası standartlara uygun ve gerekli sertifikalara sahip olmalıdır.
  • Sırt ve koltuk minder tasarımları sırt anatomisini desteklemelidir. Ağrılığı uygun şekilde dağıtan anatomik bir formda olmalıdır.
  • Ofis koltuğu tasarımı, ofislerde 1,5 saatten fazla oturmaya uygun şekilde bel desteği içermelidir.
  • Koltuk yüksekliği ayarlama ve kol dayamaları gibi fonksiyonlar bulunmalıdır.
  • Koltuk malzemeleri nefes aldıran, çevre dostu malzemeler olmalıdır.
  • Ofis koltuğu, almadan önce minimum 10 dakika çalışma pozisyonunda oturarak denenmelidir.

Metta’nın ergonomik koltuklarını denemek ve incelemek için İstanbul’da ticari alanlar bulunmaktadır. Metta ofis koltukları ofiste ve evde kullanmak üzere ihtiyaçlara göre yapılandırılabilir. Bunun için “Metta” web sitesindeki yapılandırıcıyı kullanabilirsiniz. Online yapılandırıcı için https://www.metta-germany.com/en/constructor/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Metta ofis koltuğu yapılandırıcısı, Metta müşterilerinin 10 milyondan fazla olası kombinasyonlarını dikkate alarak benzersiz ofis koltukları yapılandırmaya olanak tanımaktadır.

Ofis koltuğu seçiminde önemli nokta şudur; sırtlık, koltuk minderi, kolçaklar, başlık, taban mekanizması, lift ve tekerlekler gibi koltuğun her bir bileşeni ayrı bir modül şeklinde üretilmiştir. Koltuğun tüm bileşenleri birbiri ile uyumlu bir şekilde çalışır. Her bir modül değiştirilebilir.

Her ofis kofluğu kullanıcısı kendi zevkine, ihtiyacına ve bütçesine göre koltuk uyarlayabilir. Temel fonksiyonlara sahip ofis koltuklarından maksimum işlevselliğe sahip koltuklara kadar her kullanıcının bütçesine uygun ofis koltukları seçenekleri sunulmaktadır. Kişisel ihtiyaçlara uygun ofis koltukları için kullanılan Metta ofis koltuğu yapılandırıcısı; 300’den fazla sırtlık, 60’tan fazla başlık, bin 500’den fazla kolçak, 180’den fazla koltuk minderi, 9 farklı salınım mekanizması, geniş döşeme yelpazesi ve 30’dan fazla tekerlek çeşitleri sunmaktadır. “Metta” ofis koltuklarının her bir modülü ve tüm birleşenleri tamamen ergonomiktir.

“Metta”; ergonominin tüm gereksinimlerine uygun ofis koltukları üretmektir. Bu sebeple Metta’nın ürün yelpazesinde ergonomik olmayan koltuklar bulunmamaktadır. Bir “Metta” koltuğu sadece rahatlık değil, aynı zamanda konfor, verimlilik ve sağlık demektir. “Metta” koltukları daha fazlasını da içermektedir. “Meta” ofis koltuklarını deneyin, konforuna ve ergonomisine ikna olun!

İş Dünyasının Konforu: "Metta" Ofis Koltukları İş Dünyasının Konforu: "Metta" Ofis Koltukları İş Dünyasının Konforu: "Metta" Ofis Koltukları İş Dünyasının Konforu: "Metta" Ofis Koltukları

#ilangovtr
Basın No
Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.