Zamanı Durduranlar 1 Fotoğraf Buluşması Fotoğraf Sergisi

Zamanı Durduranlar 1 Fotoğraf Buluşması Fotoğraf Sergisi
Yayınlama: 30.06.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Erol Ünal, Esmeri Alev Ekebaş, Hüseyin Güner, Nihal Güreş, Umur Özlüer  “Zamanı Durduranlar 1 Fotoğraf Buluşması” Sergisi ve Uğur Pişmanlık “Güneşin Sofrasındayız”  Fotoğraf Sergisi 1-30 Temmuz tarihleri arasında Kadıköy Sineması Fuaye Sanat Galerisi’nde hergün 12:00-21:00 aatleri arasında görülebilir.  

Sergi 1 Temmuz 18:00’deki açılacak. Erol Ünal, Esmeri Alev Ekebaş, Hüseyin Güner, Nihal Güreş, Umur Özlüerin fotoğraflarının yer alacağı “Zamanı Durduranlar 1 Fotoğraf Buluşması” Sergisi ve Uğur Pişmanlık “Güneşin Sofrasındayız”  Fotoğraf Sergisinin açılışında Uğur Pişmanlık “30 Yıl Seçkisini anlatarak kitaplarını imzalayacak, Aratos Söyleşisi” yapacak.

Erol Ünal 

Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu (Yeni ismiyle Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) Grafik Sanatları bölümünden mezun oldu. Okulda fotoğraf ihtisası yaptı. Birçok Fotoğraf sergisi açtı ve karma sergilere katıldı. Bodrum Fotoğraf Kulübü, Bodrum Sanat ve Kültür Derneği (Bodrumart) üyeliklerinde bulundu. İstanbul Exlibris Akademisi Derneği Yönetim Kurulunda görev yapmaktadır.

Esmeri Alev Ekebaş 

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. Datça fotoğraf topluluğu üyesi. 5 Karma sergiye katıldı. Datça Badem Şenliği sırasında çektiği “Festivallerin aranan nostaljisi: Macun” Fotoğrafı ile katıldığı DieGazete.de’nin açmış olduğu yarışmada 100. Günün Fotoğraf ödülüne layık görüldü. 2 yıl Bahadır Cihangir Genç’den fotoğraf kursu eğitimi aldı.

Hüseyin Güner 

Biga Fotoğraf Topluluğu (BİFOT) üyesidir.

Nihal Güreş 

İstanbul Üniversitesi Klasik Diller ve Filoloji Bölümünde mezunu. Resim ve seramik calışmalarının yani sıra Ifsak Fotoğraf Derneği, Khalkedon Fotoğraf Kulübu, Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği, Saküder – Uluslararası Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği, Rekreasyon Derneklerinde üyedir. Çesitli dergi ve sanat sitelerinde yazı ve makaleleri yayınlanmaktadır.  

Umur Özlüer 

1968 – 1974 yılları arasında Yeşilçam’da yaklaşık 60 filmde kamera asistanlığı ve kameramanlık yapmıştır.  1987 yılında Marmarise yerleşmiştir. Kalimerhaba Uluslararası Dostluk İşbirliği ve Tanıtma Derneği’nin etkinlikleride Etkinlik Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Kadıköy Sineması Fuaye Sanat Galerisinde yapılan etkinlikler ile sergileri koordine etmektedir. 

Uğur Pişmanlık 

 Özel Tarsus Amerikan Kolejinde ilgi duyduğu fotoğraf sanatına 1984 yılında amatör olarak başladı.  Emek ve Barış (1988), Yaşamın İçinden (1992), Yarına Umut (1997), Anadolu’da Tarih, Mekân ve İnsan (2004) başlıklı kişisel fotoğraf sergiler açtı ve karma sergilere katıldı. Emek Fotoğrafları sergisini hazırladı ve pek çok kentte açtı. 30. yıl sergisini Güneşin Sofrasındayız adıyla Tarsus, Adana, Mersin ve Marmaris’de açtı. Türkiye Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği, PEN Yazarlar Derneği (Türkiye Merkezi), Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB), Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı (ÇEKÜL) Yüksek Danışma Kurulu, Barış Derneği, Tarsus Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Uğur Pişmanlık’ın fotoğraf çalışmaları dışında yayımlanmış kitapları bulunmaktadır. Kitaplarından bazıları şunlardır: Kent Masalları (1997), Antik Çağ’da Tarsuslu Filozoflar (2002), Tarsuslu Yazarlar ve Sanatçılar Antolojisi (2008), Tarsus Basın Tarihi (2009), Barış ve Aydınlanmaya Adanmış Bir Yaşam: İsmail Hakkı Öztorun (2010), Tarsus Çeşme ve Hayratları (2010), Gezginlerin Gözüyle Tarsus (2012), Tarsus İşçi Sınıfı Tarihi (2013), Boyun Eğmeyen İnsan (2014). Cumhuriyetten Günümüze Tarsus’ta Tiyatro (2017), Barış ve Sosyalizm Mücadelesinde Aydın Bir Hekim Sevinç Özgüner (2017), Tarsus Olimpiyatları ve Uluslararası Tarsus Maratonu, Edebiyatta Tarsus, Edebiyatımızda Çeşmeler, Türkiye’de İlk Elektrik: Tarsus ve Barajları, Edebiyatımızda Radyolar, Tarsus Çıplak Mahallesi. Aratos Külltür ve Sanatevi’nin kurucusu olan Pişmanlık’ın senaryosunu yazdığı, yönetmen yardımcılığını yaptığı ve oynadığı “Antik Çağda Tarsus ve Felsefe”, “Assos’ta Felsefe” “Çıplak Mahallesi”, “Kölelikten Filozofluğa Epiktetos” adlı belgesel çalışmaları bulunuyor.
 

Haber: Erol Ünal

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.