17 yıl beklediler Eylül Ada ile muratlarına erdiler

17 yıl beklediler Eylül Ada ile muratlarına erdiler
Yayınlama: 03.08.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Perihan ve Şenol Demircan çifti 2000 yılında mutlu giden birlikteliklerini taçlandırarak evliliğe adım attı. Çiftin hayalini süsleyen bebek fikri ilk yıllarda oluşmaya başladı fakat karşılaştıkları sağlık sorunları nedeniyle her şey istedikleri şekilde ilerlemedi.

17 yıl beklediler Eylül Ada ile muratlarına erdiler

“17 YIL BEKLEDİLER”
ÖMÜRLERİNİN YARISI BEBEK SAHİBİ OLMA ÇABASIYLA GEÇTİ, TÜM BAŞARISIZ DENEMELERE RAĞMEN ÇOCUK ÖZLEMİ “EYLÜL ADA” İLE DİNDİ…

Zaman kaybetmeden doktora başvuran çift hamileliğe engel olan sorunları tespit edebilmek için gerekli tüm tetkikleri yaptırdı. Ortaya çıkan sonuçlar Şenol Demircan’da Azospermi olduğunu ve bebek sahibi olabilmenin tek yolunun tüp bebek olduğunu gösteriyordu. Hızlıca araştırmalara başlayan çift üst üste 3 kez tüp bebek denemesi yaptı, iki deneme başarısızlıkla diğeri ise düşükle sonuçlandı. Umutları günden güne tükenen aile, yıllar geçtikçe artan üzüntülerinin yanı sıra çevresel faktörlerin oluşturduğu psikolojik baskıdan da yıpranmaya başladı. Problemin erkek kaynaklı olması özellikle Şenol Demircan’ı çok yaraladı ve başarısız denemeler sonrası çok zor günler geçirdi. Her şeye rağmen son bir umut olarak 4. Denemeyi yapmak istediler ve başarılı sonuç veren tedavilerine güvenerek Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci’nin kapısını çaldılar. Tüm sonuçlar değerlendirilip uygun bir tedavi programına alınan çift Aralık ayında müjdeli haberi aldı, 9 aylık heyecanlı bekleyişin sonunda 19 Temmuz’da bebekleri “Eylül Ada”yı kucağına aldı. Mutluluklarını ifade edemeyen çift “geçirdiğimiz 17 yıllık süreç çok zordu, çok badireler atlattık ama her şeye rağmen birbirimize kenetlendik. Şimdi kızımızla birlikte geçireceğimiz güzel günler bizi bekliyor” dedi.

 

DEMİRCAN ÇİFTİ: ZAMAN ZAMAN ÇEŞİTLİ TEPKİLERLE KARŞILAŞTIK AMA YAŞADIKLARIMIZ BİRBİRİMİZE OLAN BAĞLILIĞIMIZI DAHA DA ARTTIRDI…
Silivri’de yaşayan Demircan çifti 17 yıl önce evlenerek dünya evine girdi. Evliliklerinin ilk gününden itibaren tek istekleri hayallerini süsleyen bebek sahibi olabilmekti. Çift, Perihan Hanım’da yaşanan adet düzensizliğinin hamile kalamamasında sebep olabilecek bir engel olduğunu düşünerek doktora başvurdu. Yapılan tetkiklerin sonuçları sorunun yalnızca adet düzensizliği değil aynı zamanda Şenol Bey’de sperm olmamasına bağlı ortaya çıkan Azospermi problemi olduğunu gösterdi. Şenol Bey’in ergenlik döneminde geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı bu sorunun kaynaklanabileceğini belirten doktorlar çocuk sahibi olabilmeleri için tek yolun tüp bebek olduğunu dile getirdiler. Acilen çözüme kavuşmaya ve bebek hayalini gerçekleştirmeye çalışan Demircan ailesi, tüp bebekle ilgili araştırmalara başladı. İlk denemede hamile kalan Perihan Hanım’ın mutluluğu yarım kaldı ve hamileliği düşükle sonuçlandı. Yılmadan ve ümidini kaybetmeden ikinci denemeyi de gerçekleştiren çift ikinci denemenin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla hüsrana uğradı. “Zaman zaman sorun eşinde değildir, erkekte sorun olur mu hiç gibi tepkilerle karşılaştık ama bu yaşadıklarımız birbirimize daha da kenetlenmemiz sağladı” diyen Perihan Hanım; fiziksel ve psikolojik olarak yorulsa da üçüncü denemeyi de yapmak istedi. Umudunu yitirmeden üçüncü denemeyi gerçekleştiren çift, her türlü tedaviye rağmen yine olumsuz sonuçla karşılaştı. “bizden sonra evlenip çocuğu olanları gördükçe çok üzülüyorduk, bazı kişiler özellikle bizim yanımızda nispet yapar gibi çocuğunu daha çok seviyordu bazıları ise üzülürüz diye hiç sevmiyorlardı ama her iki durum da bizim açımızdan çok kırıcı oluyordu” diyen Demircan çifti her ne kadar çocuk özlemini bastırmak istese de kendilerini bu duruma alıştırmaya çalıştılar. Ümitlerinin tükendiği noktada bir arkadaşlarının önerisi ile son denemelerini Bahçeci kliniğine giderek denemeye karar verdiler. “Kliniğe girdiğimiz andan itibaren karşılaştığımız ev sahipliği doktorların sıcaklığı ve güveni ile o gün son denememizi yapmaya karar verdik” diyen Demircan çiftine uygun bir tedavi programı belirlendi, gerekli tüm testler yapılıp sonuçları değerlendirildi. 18 Kasım’da Perihan Hanım’a embriyo transferi yapıldı ve Demircan çifti Aralık ayında yapılan testin sonucunda bebek haberini aldı. Mutluluklarını ailelerine sarılıp paylaşan çift bu habere inanmakta uzun bir süre güçlük çekti. 17 yıllık özlem artık sona ermişti. Hamilelik süresince heyecanlı bir bekleşiye giren çift anne ve baba olabilmek için sabırsızlıkla günleri saymaya başladı. 19 Temmuz günü sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebekleri “Eylül Ada” ile mutlu bir yaşama adım atan aile, “Allah’a şükürler olsun ki yıllardır verdiğimiz çabanın karşılığını aldık, senelerce çok tedavi yollarından geçtik ama doktorumuzun bize vermiş olduğu moral ve motivasyon bize ekstra umut oldu. Kızımızı kucağımıza aldığımızda yaşadığımız mutluluğun bir tarifi yok, bu duygu çocuk sahibi olmak isteyen herkese nasip olsun” dedi.

 

“TEKRARLAYAN TÜP BEBEK DENEMELERİNE RAĞMEN ELDE EDİLEN BAŞARININ SIRRI”
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler, anne- baba olma yolunda gerçekleştirdikleri tedavi süreci içinde zaman zaman başarısızlık yaşayıp umutsuzluğa kapılabiliyorlar. Yaşanan bir veya iki başarısızlık sonrası planlanacak yeni bir tedavide tekrar olumsuz bir sonuçla karşılaşacakları endişesi son derece yıpratıcı ve ağır bir yük. Ancak burada önemli olan ümitsizliğe kapılmamak ve pes etmemek. Tıbbın her geçen gün sunduğu yenilikler çiftlere bu anlamda moral kaynağı ve umut ışığı olmakta diyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci aylardır büyük bir emek ve titizlikle yürüttüğü Demircan çiftine yönelik tedavinin detaylarını şöyle özetlemektedir ; “’Demircan çiftinin daha önce başvurduğu merkezlerde 2 defa başarısız deneme ve 1 defa düşükle sonuçlanan hamilelik yaşanmıştır. Bunun üzerine hastamıza tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının nedenine yönelik detaylı değerlendirme yapıldı. Belirlenen tedaviye bağlı uygulanan “mitoscore” yöntemi sayesinde daha aktif olan embriyo seçildi ve bunu yaparken de mitokondriyal dna dediğimiz bir teknoloji uygulandı. Bu şekilde embriyoları sınıflandırıp başarı oranını daha net görebilme şansımız oldu. Oluşturulan embriyolar gerekli genetik tarama testlerinden geçirildi. Tüm bunların haricinde erkek kaynaklı infertilite ile karşı karşıya olduğumuz için uyguladığımız tese yöntemiyle çok az sayıda hareketli sperm bulunmasına rağmen olumlu bir sonuç aldık ve başarılı bir gebelik elde edildi. “ dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.