22. Sabancı Milletlerarası Adana Tiyatro Şenliği’nin biletleri satışa sunuldu

Adana’da bu yıl 24 Mayıs – 21 Haziran’da 22. kere düzenlenecek olan Devlet Tiyatroları Sabancı Memleketler arası Adana Tiyatro Şenliği’nin …

22. Sabancı Milletlerarası Adana Tiyatro Şenliği’nin biletleri satışa sunuldu
Yayınlama: 18.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Adana’da bu yıl 24 Mayıs – 21 Haziran‘da 22. kere düzenlenecek olan Devlet Tiyatroları Sabancı Memleketler arası Adana Tiyatro Şenliği‘nin biletleri online olarak satışa sunuldu.

Adana Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya nazaran, Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları iş birliğiyle düzenlenen şenlik 22’nci yılında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en uzun soluklu tiyatro şenliği bu yıl 24 Mayıs’ta başlayacak, 21 Haziran’da sona erecek.

SALGIN TEDBİRLERİ

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Adana Merkez Park Amfi Tiyatro Park Sahnesi ve Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi yarı kapasite bilet satışı ile kullanılacak. Daha küçük bir sahneye sahip olan Sabancı Oda Tiyatrosu bu yıl salgın nedeniyle şenlikte hizmet vermeyecek.

Tedbirler kapsamında oyun temsilleri öncesinde seyircilerin ateşi ölçülecek, HES kodları denetim edilecek ve biletlerdeki kare kodların okutulmasıyla seyirciler temassız bir biçimde salona alınacak.

Oyun bitimine kadar seyircilerin maske ile oyunu izlemesinin zarurî olduğu şenlikte, vazifeli tüm işçi de maske ve siperlik kullanacak. Salonlar, fuaye alanları, kantinler ve sıra bekleme mümkünlüğü olan her yerde işaretlenen alanlar sayesinde toplumsal uzaklığın korunması sağlanacak.

Kısıtlı sayıda izleyicinin ağırlanacağı ve tüm tedbirlerin alınacağı şenlikte, bilet satışları bugünden itibaren online olarak, 18 Mayıs Salı gününden itibaren ise gişelerde başlayacak.

18 OYUN SAHNELENECEK

Şenlik bu yıl Türkiye’nin birçok vilayetinden 9 devlet tiyatrosu, 7 özel tiyatro ve 1 kent tiyatrosunun iştirakiyle 18 farklı oyuna konut sahipliği yapacak. Şenliğin açılışında Tiyatro Kare’nin duygusal güldürüsü “Ağaçlar Ayakta Ölür” isimli oyun sahnelenecek.

Bu yıl ayrıyeten, Ankara Devlet Tiyatrosu “Anna Karenina”, Sivas Devlet Tiyatrosu “Kendime Kıyamam”, Tiyatro Kedi “Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını”, Semaver Kumpanya “Cardenio”, Bursa Devlet Tiyatrosu “Akide Şekeri”, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Seksen Günde Devr-i Alem”, İzmir Devlet Tiyatrosu “Yıldızların Altında”, Kocaeli Kent Tiyatroları “Macbeth” oyunlarıyla Adana Merkez Park’ta sahne alacak.

DOT Tiyatro “Sesin Resmi”, Kumbaracı 50 Tiyatrosu “Muamma”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Sonsuzluk Kitabevi”, Van Devlet Tiyatrosu “Penceredeki Atlar”, Kuzgun İmal “Tuna Kıvrımı”, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu “Kürk Mantolu Madonna”, Sadri Alışık Tiyatrosu “Dali’nin Kadınları”, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Her Şey Yolundaymış Gibi” ve Kocaeli Kent Tiyatroları çocuk oyunu “Otobüs Durağında Üç Bencil (ÇO)” isimli oyunları Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezinde sahneleyecek.

SAKIP SABANCI ÖMÜR UZUNLUĞU MUVAFFAKİYET MÜKAFATI NEVRA SEREZLİ’YE

Tiyatro sanatının gelişmesine kıymetli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve hürmet duymak emeliyle 2005 yılından bu yana verilen “Sakıp Sabancı Ömür Uzunluğu Muvaffakiyet Ödülü” bu yıl usta oyuncu Nevra Serezli’ye şenliğin açılış merasiminde takdim edilecek.

Şenlikte bugüne kadar Cüneyt Gökçer, Macide Tanır, Bozkurt Kuruç, Yıldız Kenter, Genco Erkal, Müşfik Kenter, Gülriz Sururi, Haldun Dormen, Rutkay Aziz, Prof. Zeliha Berksoy, Cihan Ünal, Erdal Özyağcılar, Ayten Gökçer, Ayla Algan ve Işıl Kasapoğlu bu mükafatı aldı.

ŞENLİK 1 MİLYONA YAKIN SEYİRCİYE ULAŞTI

Her yıl yerli ve yabancı tiyatro kümelerini Adana’da seyirciyle buluşturan şenlikte 21 yılda 45 farklı ülkeden 117 yabancı tiyatro kümesi ile yerli ve yabancı 6 binden fazla sanatçı ağırlandı, Türkiye’den kent tiyatroları, özel tiyatrolar ve devlet tiyatrolarının sahnelediği oyunlar da dahil olmak üzere toplam 406 oyun ve 1000’e yakın temsil düzenlendi.

Türkiye’nin birçok yerinden seyircinin ilgiyle takip ettiği şenlikte sahnelenen oyunlar 1 milyona yakın seyirciye ulaştı.

NTV

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.