6 yıllık bebek hayallerine Türkiye’de kavuştular

6 yıllık bebek hayallerine Türkiye’de kavuştular
Yayınlama: 16.08.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

Nadezhda Rusinova ve eşi Nedelcho Monev 6 yıldır hayallerini süsleyen bebeklerine Türkiye’de gördükleri tüp bebek tedavisi sayesinde kavuştu.

6 yıllık bebek hayallerine Türkiye'de kavuştularBulgar çift çocuk sahibi olabilmek için yaşadıkları ülke olan Bulgaristan’da çok sayıda doktorun kapısını çaldı ancak umut dolu tedavi süreçleri hep olumsuz sonuçlandı. Tanıdıkları vasıtasıyla Türkiye’ye gelen çiftin yolu Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya ile kesişti. Problemin ana nedeni araştırılarak uygun bir tedavi programı belirlendi. 6 Ağustos’ta dünyaya gelen oğulları “Boril” ile anne-baba olmanın sevincini yaşayan mutlu çift, “Türkiye’nin tıp konusunda diğer ülkelere oranla daha iyi bir noktada olduğunu duymuştuk. İlk günden itibaren doğru yerde ve doğru doktorda olduğumuzu düşündük. Kelimeler minnetimizi ifade etmekte az geliyor” dedi.

ANA PROBLEM YAŞ FAKTÖRÜNE BAĞLI OLARAK AZALMIŞ YUMURTA REZERVİYDİ

41 yaşındaki Nadezhda Rusinova ve 42 yaşındaki eşi Nedelcho Monev 6 yıldır süren evliliklerini bir bebekle taçlandırmak istedi fakat bazı sağlık problemleri bu hayallerinin önüne geçti. Bulgar çift, ülkelerinde çeşitli tedavi yollarına başvursa da başarılı bir sonuç elde edilemedi. Ortada bir problem olduğunu ve çözülmesi gerektiğini düşünen çift yakınları aracılığı ile tedavi olmak için Türkiye’ye geldi. Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya ile tanışan çifte gerekli tüm testler yapıldı.

Yapılan test ve muayene sonuçlarına göre çiftin çocukların olmayışının ana sebebi yaş faktörüne bağlı olarak azalmış yumurta rezerviydi diyen Op. Dr. Güvenç Karlıkaya, “çiftimize yaşamış oldukları probleme bağlı olarak tüp bebek tedavisi önerildi ve aynı zamanda yapılan ultrason muayenelerinde rahim içerisinde polip olduğu izlendi. Transfer öncesinde polipin çıkarılması gerekiyordu. Yumurta sayısı az olsa da gelişen embriyolar iyi kalitede olduğundan gebelik şansının olduğu görülmüştü. Tüm bunların yanı sıra tedavi sırasında hastanın gebeliğini engelleyebilecek bütün faktörler araştırıldı. Genetik testler ve pıhtılaşma testleri yapıldı. Hastanın polip operasyonunu gerçekleştirdik ve gelişen embriyonun transferini sağladık. Problemler sistematik bir şekilde çözülüp komple yapılan bir tedaviyle başarılı sonuç elde edildi ve kısa bir süre sonra çiftimize müjdeli haberi verdik” dedi.

BULGAR ÇİFT DOĞUMUN DA TÜRKİYE’DE OLMASINI İSTEDİ

En büyük hayali bebek sahibi olmak isteyen çiftin 9 aylık gebelik takibi tedavinin mimarı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya kontrolünde Türkiye’de yapıldı. Komplikasyonsuz geçen gebelik sürecinin sonunda çiftin oğulları “Boril” sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Tedavi süresince aldıkları güvenden dolayı doğumun da özellikle Türkiye’de olmasını isteyen çift, “Mutluluğumuzu tarif etmek imkansız. Türk hekimlerine çok güvendik ve kendimizi onlara emanet ettik. Bulgaristan’da çocuk sahibi olmak isteyen tüm yakınlarımıza Türkiye’yi önereceğiz. Türkiye artık bizim ikinci yuvamız” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE SAĞLADIĞI OLANAKLAR İLE SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KONUMDA

Türkiye, tüp bebek tedavilerinde sağladığı olanaklar ve teknik yeterlilik sayesinde sağlık turizmi için ciddi bir cazibe merkezi konumunda. En büyük ayrıştırıcı özelliğimiz fiyat ve kalite oranımız diyen Op. Dr. Güvenç Karlıkaya;  yurtdışındaki merkezler ile karşılaştırıldığında ülkemizi tercih eden çiftler en son geliştirilen teknolojiler ile donatılmış laboratuar ve tedavi hizmetini buluyorlar. Bu hizmeti de diğer ülke şartlarına kıyasla oldukça yüksek kalitede ve daha uygun bir maliyet ile alıyorlar. Ülkelerinde randevu bile almanın güçlüğünden yakınan yabancı çiftlerimiz Türkiye’de kişiye özel tedavi programları ile karşılaşıyor ve haftalar öncesinden kurumumuza ait tercümanlar ile iletişime geçerek istedikleri döneme göre bir program oluşturabiliyorlar diyerek ülkemizin yabancı hastalar açısından değerlendirildiğinde her anlamda artıları olduğunun altını çizdi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.