CHP ADALAR İLÇE TEŞKİLATI TOPLUMA YABANCILAŞIYOR

Yayınlama: 26.05.2012
Düzenleme: 09.01.2013 09:38
A+
A-

Adalar’da CHP ön seçimleri yapıldı. Hukuk kurallarına uygun olarak bu günkü yönetim oluşturuldu. Yönetim hukuken meşru sayılmasına karşılık siyasi meşruluğunu kazanamadı. Çünkü, üyelerin yarısından bir fazla oy alamadı.

CHP’ye gönül vermiş büyük çoğunluk, Adalar İlçe Yönetiminde temsil edilmiyor. Mevcut yönetim Belediye Başkanının otoritesi kullanılarak oluşturuldu. Büyükada’da mahalle delegeleri seçimi sırasında 4 adet liste yarıştı. Oylar bölündü ve Belediye Başkanının listesi çok az farkla öne geçtiği için kazandı.

Hiç kimsenin hukuken bir itirazı olamaz. Olmamalıdır. Ancak siyaseten durum farklı bir manzara arzediyor.

19 Mayıs Kutlamaları katılımına bakıldığı zaman durum aşikar şekilde görülüyor. CHP liler kendi bayramı olsa dahi mevcut yönetim ile bir araya gelmek istemiyor.

CHP delegesi olup da yönetime oy verenler aradan iki ay geçmeden şikayet etmeye başladı.

Dışarıda kalan CHP liler kendi aralarında yemek düzenleyerek Adaların ve Türkiye’nin meselelerini tartışıyorlar. Aralarında Adalar CHP İlçe Başkanı ve CHP li Belediye Başkanı yok.

CHP Adalar İlçe teşkilatı örgüt toplantısı yapamıyor. Şimdiye kadar herhangi bir kültürel etkinlik yapamadı. Yapsa dahi katılım olacağını sanmıyorum. Nitekim İlçe kongresinde CHP’ye gönül vermiş Adalı üyeler yoktu.

Tabanı olmayan siyasi bir oluşum ayakta duramaz. Fay haddına yapılmış binaya benzer. Adalar CHP İlçe Teşkilatı benzer durumda. Halktan kopuk, halkın sorunlarına çözüm üretmeyen kapalı bir kutu. Böyle bir particilik anlayışı siyaseten uzun süre devam edemez. Siyaset boşluk kabul etmiyor. Yeri mutlaka doldurulur.

Adalarda yaşayanlar vasatı temsil etmezler. Vasata yönelik siyaset Adalarda başarıya ulaşmaz. Belediye Başkanı vasata yönelik icraatlerin Adalılar tarafından göz boyamacılık olarak algılanmakta olduğunu bilmeli.

Adalar Sosyal Demokrat inancın kalesidir. Önümüzdeki seçimlerde birlik sağlandığı taktirde Adalar Belediyesi tekrar kazanılacaktır. Ancak bu kazanım mevcut CHP yönetimi ile olamaz. Halka yabancılaşmış İçe Yönetimi, kendinden olanları ötekileştirdiği için olumsuzluk meydana geliyor.

Kazanarak kaybetme örneği Adalarda yaşanıyor. İlçe Başkanlığı kazanılmıştır ve fakat üyelerin büyük çoğunluğu kaybedilmiştir.

Böyle bir örnek benim memleketim Ordu’da yaşandı. CHP liler O dönemde Ordu Belediye Başkanı olan Kazım Türkmen’i onaylamadılar. Kazım Türkmen Ordu CHP İl Yönetimini oluşturdu. Tekrar Belediye Başkanlığına Aday oldu.

CHP liler Seyit Torun’u Belediye Başkanı Adayı olarak yetiştirdiler. Seyit Torun Partiden ayrıldı DSP’ye geçti ve Belediye Başkanlığına aday oldu. %60 oy aldı. Ordu Belediye Başkanılığında üçüncü dönemini yaşıyor.

Benzer bir duruma Adalar şimdiden hazır olmalıdır.

,
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 6 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.