Adalar’da haşere ve sivrisinek istilası

Adalar’da haşere ve sivrisinek istilası
Yayınlama: 28.08.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Adalar’da geniş ve derin yaralara sebep olan sivrisinek ısırığı sonrasında uçan tehlike her geçen gün yayılarak devam ediyor. Sinek ve haşerelerle mücadelede sorumluluğu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi ise kış sonu ilkbahar başlangıcında yapılması gereken larvasit çalışmalarını yapmaması nedeniyle Adaları sinek istila etti.

Adalar'da haşere ve sivrisinek istilası

İBB yönetiminin kış sonu ilkbahar başlangıcında yapması haşere ve sivrisineklerin üremesine yönelik su birikintileri, yeşil alanlarda yapması gereken larvasit ilaçlama çalışmalarını yapmaması sonucunda Adaları sinek ve haşere bastı. Derin yaralara sebep olan haşere ve sinekler Adalıları isyan ettirdi. Sert şişlikler, kaşıntı ve kızarıklığa neden olan haşere ve sivrisinek bir yana kara sineklerinde son zamanlarda artması dikkat çekti.

İBB Sağlık Daire Başkanlığı olarak özellikle sivrisinek mücadelesi 4 mevsim aralıksız yapılması gereken en önemli sorumluluk iken Adalar genelinde ne için biyolojik mücadele olan larvasit mücadelesine başlamadınız? Üstelik sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken hala neyi bekliyorsunuz? Saha önlemleri ve kontrol çalışmalarının yapılması üreme odaklarının tespiti, mücavir alanlarda su birikintileri, süs havuzları, kaçak olarak ormanlık alanlara yaptığınız çöp toplama merkezleri, sulama alanları, fosseptikler, ormanlık ve yabani alan çalışmalarıyla ilgili bu mevsimde neler yaptınız?

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.