Adalar’da Çamkese Böceği tehlikesi!

Adalar’da Çamkese Böceği tehlikesi!
Yayınlama: 25.03.2023
Düzenleme: 25.03.2023 19:48
A+
A-

Çamkese böcekleri Adalara yayılmaya başladı. Köpek ve kediler için ölümcül, önleminizi alın! Çamkese böcekleri, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi, köpek ve kedileri bekleyen ölümcül tehlike olarak ortaya çıkmaya başladı.

Adalar ormanlarında çam ağaçlarının dalları arasında beyaz ağlardan oluşmuş keselerini görmeniz mümkün. Kesesinde gelişerek ortalığa yayılan çamkese böceğine ağzı ile temas eden köpeğin veya kedinin dili, alerjik reaksiyon sonucu şişmekte ve köpek/kedi, nefes alamaz hale gelmekte. Ayrıca, temaslı bölgede doku kaybı gelişmekte.

Çam kese böceğine temas eden yahut nefes almakta güçlük çeken, dili şiş veya dışarıda duran bir kedi veya köpekle karşılaşırsanız, bir saniye kaybetmeden veterinere yetiştiriniz. Veterinere, bölgedeki tehlikeden bahsediniz. Veterinere yetiştirmek için yeterli süre olmayan durumlarda, bu reaksiyona karşı ilk yardım uygulamasını öğrenmek, hayat kurtarıcıdır. Bunun için, veterinerlerinize danışınız ve alerji ilacını yanınızda/ecza dolabınızda bulundurunuz.

Çamkese böceklerinin ortaya çıktığı dönemlerde, hayvanlarınızı çamlık bölgelerden uzak tutunuz. Orman işletme şefliklerine ve büyükşehir ve ilçe belediyelerine bu keseleri gördüğünüz konumları resmi kanallardan bildiriniz ve bildiriminiz ardından, yetkililerin mücadele hizmetini verip vermediklerini sıkı şekilde takip ediniz.

Adalar'da Çamkese Böceği tehlikesi!
Adalar'da Çamkese Böceği tehlikesi!
Adalar'da Çamkese Böceği tehlikesi!

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.