Adalara bayramda ulaşım ücretsiz mi?

Adalara bayramda ulaşım ücretsiz mi?
Yayınlama: 27.06.2023
A+
A-

Bayramda toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Kurban Bayrmaı’na az bir zaman kala İstanbul’da toplu taşımaların ücret durumu hakkında detaylar merak konusu. Toplu taşıma ile ilgili detaylar belli oldu. Peki 2023 bayramda toplu taşıma ücretsiz mi, ulaşım bedava mı olacak?


Geçtiğimiz bayramlarda olduğu gibi Kurban bayramı süresince de toplu taşıma hizmetleri vatandaşlara ücretsiz sunulacak. Bayram süresince İstanbul’da toplu taşıma araçları vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verecek. Şehir hatları Adalara ücretsiz ulaşım sağlayacak.


İstanbul’da otobüs, metro, metrobüs, tramvay, marmaray ve diğer toplu ulaşım araçları için İBB’den beklenen açıklama geldi. Kurban Bayramı tatili idari izin kapsamı dışındakiler için 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak. Yap,işlet ve devret projeleri hariç köprü ve otoyollar bayramda ücretsiz olacak.Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı gibi dini günlerde toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet veriyor.
Kurban Bayramı tatilinin idari izinli 9 gün olacak olması sebebiyle toplu taşıma araçlarının 26-27 Haziran’da ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor. Peki 26-27 Haziran toplu taşıma ücretsiz mi? Bugün ve arefe günü metro, metrobüs, otobüs ücretli mi? İşte, konuyla ilgili detaylar…


Kurban Bayramı’nı kapsayan 28 Haziran Çarşamba günü saat 00.00’dan başlayarak 1 Temmuz Cumartesi günü saat 24.00’e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden de ücretsiz olarak yararlanılacak.


İBB’den yapılan açıklamada ise “ Tüm dini ve resmi bayramlarda olduğu gibi kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullananlara toplu ulaşım ücretsiz hizmet verecek.” ifadeleri yer aldı.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.