İBB’nin yaptığı açıklamaya cevaplarımız

İBB’nin yaptığı açıklamaya cevaplarımız
Yayınlama: 19.06.2024
Düzenleme: 19.06.2024 14:51
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), resmi X hesabından bir açıklama yaparak kendilerine karşı yapılan eleştrilere açıklık getirmeye çalıştı.

Açıklamada ; “İBB, Adalar’da fayton çilesini sona erdirip çevreci ve çağdaş ulaşım uygulamasını başlattı…
Pahalı, düzensiz ve hayvanlara eziyetle gündeme gelen fayton uygulaması İBB tarafından kaldırıldı ve Adalar’da elektrikli araçlarla ulaşım 2020 yılında başladı.

UKOME kararı gereği mevcut araçların kullanım süresi bu yıl sona erdi. Mevzuat nedeniyle mevcut tescilsiz araçların kullanılmaya devam edilmesi mümkün olmadığından İBB, engelli erişimine uygun, tescilli ve karayolları mevzuatını sağlayan yeni araç alımı yaptı.

Dünyanın bir çok kentinde kullanılan yeni elektrikli araçlar ile Adalar’da ulaşım hizmetinin kesintisiz devam etmesi planlanıyor.

İBB’nin İstanbul genelinde olduğu gibi Adalar’da da maliyetinin altına sunduğu ulaşım hizmetini, belediye bütçesinden sübvanse etmeyi sürdüreceği öğrenildi.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya cevaplarımız

  1. Adalarda fayton zülmü deniliyorsa sebebi İBB ve Adalar Belediyesi’nin denetimsizliği, iş bilmezliği, toptan kaldırmak, ‘işi yapmıyorum bari kaldırayım’ demektir.
  2. Hayvanlara eziyet konusuna gelince, koskoca İBB bunu yazıyorsa pes. Bu kimin işin? İBB’nin, Adalar Belediyesi’nin değil mi? Sokak hayvanlarını korumak, kollamak, bakmak, kısıtlaştırmak hepsi kanunla belediyelere verilmiş bir görev, sorumluluk. Sormazlar mı belediye olarak ne yaptın?
  3. “Sübvanse etmek” Sanki Türkçemiz de başka kelime yok. Gerçekten bu işten anlamayanların anlatımı da eksik olur, bunun adı bize göre KAMU ZARARI, suça bile, isteye kılıf uydurma çabası.
  4. Faytondan bile kadrolaşma olduğu görülüyor. İstanbullunun parasının bir sektöre kaydırıldığı, yetmemiş her faytonu olana iş, istihdam sözü verilerek, işe alım yapılarak, ihyiyacı olanların hakkına girildiği gelen duyumlar, bilgiler arasında. Bunun açıklaması olamaz. Kamu zararı yap, parayı belediye hazinesinden çıkar, üstüne istihdam et ,emekli oluncaya kadar adamına göre iş üret ücret öde, bunun adına da Adalara hizmet de.
  5. UKOME’de 5 yıldır taksici odasına demediğini bırakma, sonra dön aynısını Adalarda yap. Bu nasıl iş?
    Adalar’da İBB’nin yapmış olduğu ilk fecaat bu değil. Hatırlarsanız Şehir Hatları İskelesinin üstünde bulunan TÜGVA’ya kiralamış olduğu yerde, vatandaş ile polisi karşı karşıya getirmişti.
    Sahi o konu oldu?
    Soruşturması daha bitmedi mi?
    Dönemin CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 39 ilçe başkanı ile Adalara çıkarma yapmıştı , tabi o zaman belediye başkanı yok tu, şimdi de yok.
    Adaları ilgilendiren tüm sıkıntılı işlerde nedense belediye başkanı kafasını kuma gömüp kayboluyor.
    HALK BURADA “ADA ÇOCUĞU” BAŞKAN NEREDE?

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Serkan dedi ki:

    Adalar neden Yunan adası gibi seçilmiş belediye başkanına düşmanlık ediyor anlamadım. İstanbul da 39 tane ilçe var. Adalar onlardan sadece bir tanesidir, fazlası değil. Burada maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek gibi geliyor bana. Sınırsız imtiyaz istenecekse bağımsızlık ilan edilsin İBB den ayrılınsın. Kangren olan uzuv kesilsin bari.