Adalar Gerçekleri’nden İETT ile ilgili bilgi paylaşımı!

Adalar Gerçekleri’nden İETT ile ilgili bilgi paylaşımı!
Yayınlama: 03.07.2024
A+
A-

Adalarımızın STK’larında Adalar Gerçekleri, “İmamoğlu ve İrfan Demet hakkında suç duyurusu” yazımızı tamamlıyıcı nitelikte olan bilgi paylaşımında bulundu.


Adalardaki Araç Trafiğine İlişkin Notlar paylaşımında;

“Adalarda 2020 yılından bu yana çalışan araçlardan 13 kişilik “LVTONG Shuttle” kelimeleri ile bulabileceğiniz 13 kişilik araçlar İETT kurumunun iddia ettiği gibi tescilsiz ve trafiğe çıkması YASAK ürünlerdir. L sınıfı ifadesi İETT kurumu tarafından tamamıyla yanıltıcı olarak kullanılmaktadır. Araç sınıfı teknik olarak YALNIZCA ve SADECE trafiğe çıkabilen, yani tescilli araçlarda belirlenebilir. Yani LVtong 13 kişilik elektrikli minibüsler L sınıfında DEĞİLDİR.

Ancak, 2021 yılından beri kullanılan ve bilgilerini aşağıda paylaştığım toplamda 110 adet taksi tipi araçlar tamamıyla tescilli ve İETT tarafından yasal olarak plaka takılmış araçlardır. İlgili araçların ihale numaraları şu şekildedir: 2022/454716 ve 2021/190904. Bu ihalelerle İETT tarafından satın alınan 4 kişilik elektrikli araçlar plakalı ve trafiğe çıkışlarında hiç bir mahsur yoktur. Bu ihale ile satın alınan araçların kullanımı için UKOME özel iznine de gerek yoktur.

Maalesef son olaylarda görüyoruz ki, İETT sözünü ettiğim 4 kişilik tescilli araçların plakalarını sökerek sahaya sürmekte ve tescilsiz damgası vurmaktadır. Bunun yanında yine İETT yalan yanlış iftiralarla yukarıda belirttiğim 2 ihaleyi iptal etmeye çalışmaktadır. Aldığım duyum kadarıyla bu ihaleyi alan firmalar da İETT hakkında yapılan usulsüzlükler karşısında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur, yakında bu davalar da medyaya yansıyacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.