Büyükada, Burgazadası’ndan sonra Heybeliada’da çöp içinde

Büyükada, Burgazadası’ndan sonra Heybeliada’da çöp içinde
Yayınlama: 24.09.2024
A+
A-

Adalarımızda uzun süre bekletilen çöpler Adalıların sağlığını tehdit ediyor. Adalar Belediyesi ve İBB’nin temizlikte yetersiz kalması, Adaların ön taraflarının temizlenmesi, bu temizlik görüntülerinin sosyal medya hesaplarından yaynlanması ancak Adaların üst taraflarının kaderine bırakılması tepkilerin odağında. Çöplerin pikap denilen araçlarla toplanması da akıllarda soru işaretleri bırakıyor.


Adalar artık kış sezonuna girerken insan yoğunluğunun azalması da temizlik sorununu çözmedi. Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın dalgıçlık, dans ve itfaiye hortumunu tutmadaki başarısını çöpleri kaldırmada kullanamaması, temizlikle ilgili başkan yardımcısının senelerdir temizlik işlerindeki başarısızlığına rağmen ne uğruna görevde tutulduğu, partizanca görevlendirmeler, adam kayırmalar bu işlerin sonuç odaklı olmadığını, akçeli işler ve siyasi menfaat odaklı olduğunu bize gösteriyor!

Bu görüntüler Adalar İlçemize yakışıyor mu?


Heybeliada’dan gazetemize gönderilen resimler ise yukarıdaki söylemlerimizi doğrular nitelikte. Bir belediye çöpü/atığı günler boyunca neden kaldıramaz? Adalar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) aynı partiden… (CHP) Bütün sokakların tertemiz olması, çöpü konuşmamız gerekirken biz neden hala çöpü konuşuyoruz? Neden Adaların her tarafı çöp içinde?


Cevabı çok basit. Eğer çalışmak için göreve gelmez, kafanızın arkasında başka işler olursa (Akçeli işler gibi) sokak görüntüleri de böyle çöplü olur. Resimlere baktığımızda ise Heybeliada Başkürekçi sokakta çöplerin yerlerde olduğu, bitki atıklarının üst üste yığıldı, bitki atıklarının sadece Heybeliada’da değil, Büyükada, Burgazadası ve Kınalıada’nın ara sokaklarında da olduğu, yatak, kapı, pencere yanında küflenmiş ahşap malzemelerin yollara atıldığı, bu küfün sinek popilasyonunu arttırdığı, etrafa koku yaydığı gelen bilgiler arasında.

Büyükada, Burgazadası'ndan sonra Heybeliada'da çöp içinde
Büyükada, Burgazadası'ndan sonra Heybeliada'da çöp içinde

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.