Kağıthane, Pendik, Eyüpsultan, Ataşehir, Bağcılar, Üsküdar, Sarıyer, Şişli ve Ümraniye’den sonra sıra Adalar’da mı?

Kağıthane, Pendik, Eyüpsultan, Ataşehir, Bağcılar, Üsküdar, Sarıyer, Şişli ve Ümraniye’den sonra sıra Adalar’da mı?
Yayınlama: 17.10.2024
Düzenleme: 17.10.2024 10:45
A+
A-


İBB Meclisi ekim ayı toplantısının ikinci oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında Saraçhane’deki belediye binasında yapıldı. Mecliste, mülkiyeti İBB’ye ait kimi taşınmazların satışı gündeme geldi.


Mecliste, komisyon raporları doğrultusunda Kağıthane, Pendik, Eyüpsultan, Ataşehir, Bağcılar, Üsküdar, Sarıyer, Şişli ve Ümraniye’deki bazı taşınmazların satışına onay verildi. AKPi meclis üyelerinin muhalefet şerhi koyduğu taşınmaz satışları oy çokluğuyla onaylandı


Satış sırası Adalar’da mı?


Kağıthane, Pendik, Eyüpsultan, Ataşehir, Bağcılar, Üsküdar, Sarıyer, Şişli ve Ümraniye’deki bazı taşınmazların satışına onay verilmesi sıranın Adalar’daki İBB taşınmazlarına mı geldi sorularını akla getirdi.


Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın devamlı İBB arazilerinin tahsisini istemesi akıllara İBB’nin meclisinde çok ses çıkıyor diye arazilerini Adalar Belediyesine/ilçe belediyelerine tahsis edip ilçe belediyesi üzerinden satışının gerçekleşmesini getirdi. Tahsis edilen yer satılamıyor, devredilemiyor, başkasına kiralanamıyor ancak tahsis işlemlerinde daha sonra belediye meclislerinde ve encümeninde bir takım oyunlar olabiliyor. Tahsisli bir taşınmaza kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması halinde tahsisin kaldırılması gibi. Hatırlanacağı üzere Kartal Belediyesi 10’a yakın taşınmazını satışa çıkartmıştı. Adalar Belediyesi’de son zamanlarda İBB’den taşınmaz taleplerindeki artış dikkat çekiyor. En son Büyükada Maden Mahallesi’ndeki bir taşınmazı okul yapacağım diye İBB’den tahsisini istemişti.

5393 Maddesinin sayılı (e) Belediye Kanunu’nun Belediye Meclisi’nin görev ve yetkileri başlığını taşıyan 18. bendinde; “Taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmaza kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması halinde tahsisin kaldırılmasına; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı ayni hak tesisine karar vermek” yetkisi Belediye Meclisine verilmiştir.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.