Büyükada Taş Mektep’de Kulplu Çanta Dikimi

Büyükada Taş Mektep’de Kulplu Çanta Dikimi
Yayınlama: 23.10.2024
A+
A-

İBB tarafından, Taş Mektep Sanat Merkezi yetişkin atölyeleri kapsamında, Kulplu Çanta Dikimi Atölyesiyle katılımcılar hem tecrübe paylaşımı yaptılar hem de yeni deneyimler edinerek keyifli vakit geçirdiler.

TAŞ MEKTEP

1870’lerde İskenderiye Patriği Sofronios’un yazlık evi olarak inşa edilen yapı, 1922-1967 yılları arasında Büyükada İlkokulu (Taş Mektep) olarak hizmet verdi.

Kadıyoran Caddesi’nde bulunan yapı 19. yüzyılın ikinci yarısında, dönemin Rum Ortodoks Patriği Sofronios tarafından inşa ettirildi. Bu nedenle de Sofronios Köşkü tabiriyle de anılmaktadır. Patrik Sofronios burayı uzun yıllar yazlık evi olarak kullanmıştır. Yapının mimarı dönemin ünlü Fransız mimarlarından olan Alexandre Vallaury’dir. Yapı 1922 yılında İBB tarafından satın alınmış ve bu tarihten itibaren de okul olarak kullanılmıştır. Okulun ilk adı Köprülü Mehmet Paşa Numune Mektebi’dir. 1925 yılında adı Büyükada İlkokuluna çevrilmiştir. 1978-79 öğretim yılında geçirdiği yangın tehlikesi yüzünden boşaltılmış ve kullanım dışı kalmıştır.

2021 yılında İBB Miras tarafından ayrıntılı bir restorasyon süreci yürütülmüş ve depreme karşı da güçlendirilmiştir. 18 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen törenle Taş Mektep yeniden hizmet vermeye başlamıştır. Taş Mektep sergi salonu, sanat alanları, kütüphanesi, kafesi ve açık hava amfisi ile ziyaretçilere hizmet vermektedir.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.