Adalar, kira artışında en çok artan ilçeler arasında

Adalar, kira artışında en çok artan ilçeler arasında
Yayınlama: 24.10.2024
A+
A-

Temmuz ayında konut kiralarında yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının ardından kira fiyatlarına dair süreç merak ediliyordu.


Eylül ayında yenilenen kiralarda zam sınırı TÜFE’nin 12 aylık ortalaması olan 63.47 olarak açıklanmıştı. Eylülde Türkiye genelinde kira artışları enflasyon rakamlarının çok altında kaldı.

İstanbul’da kira fiyatlarının en makul olduğu yer Esenyurt olarak görünüyor. Avrupa yakasında Beylikdüzü, Sultanbeyli kiraların makul olduğu yerler. Anadolu yakasında Sancaktepe, Sultanbeyli gibi bölgeler kira fiyatlarının daha makul olduğu ilçeler olarak görünürken Adalar ilçemiz kira fiyatları en çok artan ilçeler arasına girdi.

ADALAR KİRA FİYATI EN ÇOK ARTAN İLÇELER ARASINDA

İstanbul’da kira fiyatı en çok artan ilçelere baktığımızda önce Beykoz geliyor, Beykoz’da yıllık kira artışları yüzde 50 oldu. Adalar, Beyoğlu, Kadıköy ve Şile de kiraların en çok arttığı ilçeler arasında. Bu ilçelerde kira artışları yüzde 30’un üzerine çıktı diyebiliriz.

EN AZ FİYAT ARTIŞI OLAN İLÇELER

En az değer kazanan ilçelere baktığımızda ise Sarıyer, Esenyurt, Zeytinburnu ve Başakşehir’i gösterebiliriz. Burada fiyat artışları son 1 yılda yüzde 10-15 bandında arttı.

İŞTE İSTANBUL’DA SEMT SEMT KİRA FİYATLARI

100 metrekarede ortalama kira fiyatlarına bakacak olursak şu anda Beylikdüzü’nde fiyat 19 bin TL olurken, Esenyurt’ta 15 bin 500 TL seviyesinde.

Zeytinburnu’nda 100 metrekare bir dairenin ortalama kira fiyatı 27 bin 500 TL olurken, Başakşehir’de 25 bin TL, Sancaktepe’de 20 bin TL, Sultanbeyli’de 18 bin TL, Sultangazi’de 18 bin TL, Şile’de 26 bin 500 TL seviyelerinde.

İstanbul’da kira fiyatı en çok artan ilçelerin ortalamalarına baktığımızda Sarıyer’de 100 metrekare bir daire fiyatı 46 bin TL olurken, Beykoz’da bu 25 bin TL, Adalar bölgesinde 33 bin TL, Beyoğlu’nda 35 bin TL, Kadıköy’de 42 bin TL düzeyinde.”

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.