Sayıştay’dan Adalar Belediyesi’ne Uyarı: “Ulusal Bayramlarda Çalışan İşyerlerinden Harç Tahsil Edilmeli”

Sayıştay’dan Adalar Belediyesi’ne Uyarı: “Ulusal Bayramlarda Çalışan İşyerlerinden Harç Tahsil Edilmeli”
Yayınlama: 01.12.2025
Düzenleme: 01.12.2025 11:52
A+
A-

Spot: T.C. Sayıştay Başkanlığı’nın Adalar Belediyesi 2024 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu’nda, ulusal bayramlarda faaliyet gösteren işyerlerinden alınması gereken “Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsatı Harcı”nın tahsil edilmediği tespit edildi.

Haber Metni: Sayıştay denetçileri tarafından hazırlanan 2024 Yılı Denetim Raporu’nda, Adalar Belediyesi sınırları içerisinde ulusal bayram günlerinde (özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi) açık olan ve ticari faaliyetlerini sürdüren işyerlerinden yasal zorunluluk olan ruhsat harcının alınmadığı ortaya çıktı.

Raporda, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 58. maddesine atıfta bulunularak, belediyelerce izne tabi işyerlerinin tatil günlerinde çalışabilmesi için ruhsat alması ve harç ödemesi gerektiği hatırlatıldı. Yapılan incelemede, belediyenin bu günlerde çalışan işyerlerini tespit etmediği ve herhangi bir gelir kaydının bulunmadığı belirtildi.

Belediye Harekete Geçti Denetim tespiti üzerine Adalar Belediyesi yetkilileri bulguya katıldıklarını belirterek, eksikliğin giderilmesi için adım atıldığını ifade etti. Rapora yansıyan bilgiye göre, 05.03.2025 tarihli Belediye Meclis Kararı ile “Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsatı Harcı” gelir tarife cetveline eklendi.

Sayıştay, raporun sonuç bölümünde belediyenin gelir kaybına uğramaması için mevzuata uygun olarak takip ve tahsilat işlemlerinin titizlikle yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.