Adalar’da Atatürk Anıtı’na İhmal Tepkisi: “Süslü Laflarla Değil, Saygıyla Koruyun!”
Adalar’da milli bayram sabahında Atatürk Anıtı’nın martı pisliklerinden arındırılmamış, bakımsız hali ilçe sakinlerinin ve ziyaretçilerin tepkisini çekti. Vatandaşlar, “Çelenk koyup süslü nutuklar atmakla olmuyor; Ata’ya saygı önce anıtını temiz tutmaktan geçer” diyerek yetkililere sert tepki gösterdi.
İSTANBUL / ADALAR – İstanbul’un gözbebeği Adalar’da, milli bayram coşkusunun yaşandığı günde Atatürk Anıtı’nın içler acısı hali dikkatlerden kaçmadı. Denizin ortasında, yoğun martı popülasyonunun bulunduğu bir coğrafyada yer almasına rağmen anıtın düzenli temizlenmemesi ve özellikle resmi törenlerin düzenlendiği bayram sabahında bile bu halde bırakılması tepkilere yol açtı.
Heykelin üzerindeki yoğun martı pisliklerinin oluşturduğu görüntüyü fotoğraflayan vatandaşlar, yerel yönetimin ve ilgili kurumların ilgisizliğini eleştirdi.
“BİR HEYKELİ YIKAMAK BU KADAR MI ZOR?”
Görüntülere tepki gösteren ilçe sakinleri, anıtların sadece özel günlerde çelenk bırakma alanı olarak görülmemesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Burası denizle iç içe olan Adalar; tepemizde yüzlerce martı uçuyor. Bu durum bilindiği halde Atatürk büstünün her gün temizlenmemesi zaten bir ayıptır. Bari bir bayram sabahında, halkın ve protokolün anıtın huzuruna çıkacağı gün burayı pırıl pırıl yapın. İki kova su döküp temizlemek bu kadar mı zor? Çelenk koyup gösterişli, alengirli nutuklar atmakla vatanseverlik olmuyor. Gerçek saygı, Ata’nın mirasına ve anısına fiziksel olarak da layıkıyla sahip çıkmaktır.”
Vatandaşlar, başta Adalar Belediyesi olmak üzere ilgili tüm birimleri göreve davet ederek, ilçe genelindeki tüm anıt ve heykellerin periyodik olarak temizlenmesini ve hak ettiği özenin gösterilmesini talep etti.