Adalar’da 103. Yıl Coşkusu: Çelenk Ve Tebrikat Törenleri Tamamlandı, Büyükada’da Kutlamalar Başladı

Yayınlama: 29.10.2026
Düzenleme: 29.10.2026 11:16
A+
A-

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Adalar’da dün başlayan resmi törenler, bugün Büyükada Atatürk Meydanı’nda düzenlenen coşkulu kutlama programıyla devam ediyor.

Adalar Kaymakamlığı koordinesinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü etkinlikleri, tüm ilçede büyük bir heyecan ve gururla gerçekleştiriliyor. Cadde, sokak, resmi kurumlar ve iskelelerin Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatıldığı Adalar’da, programın ilk bölümleri geride kaldı.
Çelenk Sunma ve Tebrikat Törenleri Gerçekleştirildi

Kutlama programı, dün (28 Ekim Çarşamba) saat 13.00’te Büyükada Atatürk Meydanı’nda düzenlenen Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Törende; Adalar Kaymakamlığı, Deniz Harp Okulu Heybeliada Yerleşkesi Komutanlığı ve Adalar Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Bayramın ikinci gününde ise ilk olarak bu sabah saat 09.30’da Büyükada Anadolu Kulübü’nde Tebrikat Töreni düzenlendi. Törende Adalar Kaymakamı Uğur Bulut, protokol üyelerinin ve katılımcıların bayram tebriklerini kabul etti.

Büyükada Atatürk Meydanı’nda Kutlama Heyecanı Başladı

Tebrikat töreninin tamamlanmasının ardından, saat 10.30 itibarıyla kutlamaların merkezi yeniden
Büyükada Atatürk Meydanı oldu. Kurum ve kuruluşların tören alanında yerlerini almasıyla başlayan programda;

Adalar Kaymakamı Uğur Bulut, Deniz Harp Okulu Heybeliada Yerleşkesi Komutanı ve Adalar Belediye Başkanı,törene katılan okulların, kurumların ve halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor.

Gün Boyu Sürecek Programda Neler Var?

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Adalar Kaymakamı Uğur Bulut, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirecek. Konuşmanın ardından kutlama programı şu etkinliklerle devam edecek:

Şiir Dinletileri: İl genelinde düzenlenen şiir yarışmasında ilçe birincisi olan Heybeliada Ortaokulu öğrencisi “29 Ekim Özgürlüktür” adlı şiiri, Adalar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise “Akdeniz’e Doğru” ve “Yurdumun En Büyük Bayramı Bugün” adlı şiirleri okuyacak.

Koreografi ve Koro Gösterileri: Büyükada 125. Yıl Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından “Ay Yıldız” koreografi gösterisi sahnelenecek ve okulun öğrenci korosu tarafından marş dinletisi sunulacak.

Özel Gösteriler ve Halk Oyunları: Heybeliada Ortaokulu öğrencileri “Köklerden Cumhuriyet’e Bayraklarımız” adlı gösteriyi sunacak, ardından ATAFOLK Halk Oyunları Topluluğu sahne alacak.

Ödül Töreni ve Tören Geçişi: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen kültür ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere belge ve ödülleri takdim edilecek. Kutlamalar; okullar, spor kulüpleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılacağı resmi tören geçişi ve bando takımının alandan ayrılmasıyla sona erecek.

Cumhuriyetin 103. yılı kapsamındaki resmi kutlama süreci, bu gece saat 24.00’te tamamlanacak.

Subscription Form
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.