Büyükada Çınar’da belediyeler kapıştı

Büyükada Çınar’da belediyeler kapıştı
Yayınlama: 06.07.2013
Düzenleme: 06.07.2013 18:31
A+
A-

 Büyükada Çınar'da belediyeler kapıştı

 

Büyükada Çınar’da belediyeler kapıştı

 

Büyükada’da anlamsız mücadele devam ediyor. Adalar Kültür Derneği ile İBB tarafından gerçekleştirilmek üzere 1 hafta önce ilan edilen sanat etkinliklerinin yapılacağı alana Adalar Belediyesi tarafından  ayrı ayrı mevkilere parke boşaltarak yapılan tahkimata bu sabah itibarı ile İBB güçleri tarafından müdahele edildi.

Adalıların anlam veremediği mücadele  Adalar Belediye Başkanı Dr.Mustafa FARSAKOĞLU’nun kişisel görüşlerinin sahaya yansıması olduğu iddia ediliyor.  Bu iddianın oluşmasına neden olarak da bu dernek çatısında birçok sosyal demokrat görüşlü kişinin yanında CHP İl Genel Meclisi Üyesinin eşinin ve Başkan Yardımcısı Cevahir Karabulut ‘un faaliyet göstermesi ve Belediye Meclisi CHP Meclis Üyesi Oktay Altın ve Ercan Akpolat’ın 2011 yılında Sedef Adasında gerçekleştirilen meclis toplantısında verdikleri önergelerinin red edilmesi gösterilebilir.

Oktay Altın ve Ercan Akpolat önergelerinde Büyükada’da kültürel faaliyetlerinin yürütülmesi maksadıyla Çınar Meydanında (önerge sonrası apar topar Adalar Vakfına çok cüzi bir bedelle kiraya verilen alanın) Belediye uhdesinde kalmak ve bir yönetmelikle düzenlenmek üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının kültür ve sanat maksatlı faaliyetlerine açık alan olarak kullanılmasına yönelikti. Bu önerge Ercan Akpolat ve Oktay Altın’ın oylarına rağmen CHP li diğer üyelerin oyları ile red edilmişti.

Red kararında Adalar Belediye Başkanı Dr.Mustafa Farsakoğlu’nun yönlendirmesi ve alanın mutlaka Adalar Vakfına tahsisinin öngörülmesinin etkisi olduğu iddia edilmişti.

Adaların önde gelen isimlerine konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuzda ise Adalar Vakfı dışındaki STK ların kültür ve sanat faaliyetlerini yürütebilecekleri alanları Belediye Başkanı yaratmak yerine yok etmek yolunu seçtiği adalılar tarafında bir kez daha kaygı ve üzüntü ile izlendiği,bu yapılanı hukuk ile izah etmenin mümkün  olmadığını ve  kamu yararı gözetilmediği,ortak görüşünde birleştiler.

Çarpıcı bir yorum da genç bir adalıdan geldi, “Sn. Mustafa Farsakoğlu gezi olaylarından ders olarak Başbakanın tavrını mı kendisine uygun görmüştür”dedi.

Oktay Altın ve Ercan Akpolat’ın Sedef Adası’nda verdiği önergeleri okumak için aşağıdaki linki tıklayın;

http://www.ada-gazetesi.com/adalar-belediye-meclis-toplantisina-oktay-altin-damgasini-vurdu.html

Şükrü Abanoz-adagazetesi                 06.07.2013

 

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.