Kınalıada’da orman kanunları mı geçerli?

Kınalıada’da orman kanunları mı geçerli?
Yayınlama: 14.06.2014
Düzenleme: 21.06.2014 10:25
A+
A-

 

Kınalıada'da orman kanunları mı geçerli?

 

Kınalıada’da orman kanunları mı geçerli?

 

Kınalıada Taş Ocakları Mevkiinde,spor sahası yapılacak olan ve insanların denize girmek,adalıların her sabah yürüyüşe çıkıp spor yaptığı yere Orman Bakanlığı’na bağlı Adalar Orman İşletme Müdürlüğü skandal bir karar imza atarak Kınalıada’nın en güzel yerlerinden biri olan yere  iğrenç bir görüntü sergileyen bir baraka yerleştirdi.

Baraka konar konmaz itfaiye araçlarının park yeri olan yer adalıların büyük tepkisini çekti.Kınalıada’nın arka tarafına denize giden adalılar çektikleri resimleri gazetemize göndererek tepkilerini dile getirdiler.

Kınalıada'da orman kanunları mı geçerli?

2000 yılında Adaspor Sağlıklı Yaşam Derneği’nin kurucusu Hikmet Abanoz,İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Adaspor Sağlıklı Yaşam Derneği’nin dönem başkanı yapan Avedis Kevork Hilkat,Rum Cemaatinin sevilen isimlerinden Mihal Şişko,muhtarlığı döneminde Hüseyin Şahin’in büyük gayretler ve imkansızlıklar içerisinde bu yere diktiği ağaçlar resimlerde görüldüğü gibi bu barakanın gazabına uğramış durumda.Fidanların ve ağaçların ezilip büyük zarar gördüğü yer için Kınalıadalılar büyük tepki gösterdi.

14.06.2014 15;06;14 (640x461)

 

Resimde 2000 yılında dikilen ağaçlar görülüyor…

 

Kınalıada'da orman kanunları mı geçerli?

 

Kaçak olarak bu barakanın yanında bulunan vericiden elektriğini alan bu  baraka,etrafına verdiği zarar bir kenara Prens Adaları’na yakışmayan bir görüntü sergiliyor.

Kınalıada’nın çarşı caddesindeki görüntü ise ayrı bir felaket.Bir tahta sehpanın üzerinde incik boncuk satan bu kişileri görünce Büyükada Meydanına kurulan incik boncuk satanlar geliyor adalıların akıllarına…

Ermeni ve Süryani Cemaatinin yoğun olarak yaşadığı Kınalıada,cemaat üyelerinin de yoğun bir şekilde tepkisini çekiyor.Keşmekeşliğin,dağınıklığın had safhaya ulaştığı Kınalıadalılar “10000 dolar kira ödüyorum evimin önümden denize giremiyorum.Evime giderken bu keşmekeşlik bizi çok üzüyor.Kınalıada’ya gelmek istemiyorum”diyorlar.

Kınalıada'da orman kanunları mı geçerli?

 

 

Orman İşletme Şefliği ilgilileri

 

1)Kınalıada sizin babanızın çiftliği midir?

2)Bu barakayı buraya koyarken hangi Kınalıadalıya  sorup görüş aldınız.

3)Bizim bildiğimiz gözlem evleri yüksek yerlere kurulur herhangi bir olumsuzlukta müdahale etmek için,denizin dibine diktiğiniz gözlem evi adı altındaki bu barakada  neyi gözetleyeceksiniz?Denize giren mayolu vatandaşlarımızı mı?

4)Buranın birilerine peşpeş çekilip lokanta yapılacağı iddiası var,bunlar doğru mudur?Büyükada’daki gözlem kulesi gibi burasını da restauranta mı çevireceksiniz?

5)Buradaki ağaç ve fidanları ezerken Orman görevlileri olarak suratınız kızarmadı mı?

6)Adaspor Sağlıklı Yaşam Derneği’nin emektarları bu barakayı koyduğunuz  yere ağaç ve fidanları dikerken ne zorluklar yaşadı haberiniz var mı?

7)Adalar Belediyesi ilgilileri bu barakadan haberiniz var mı?Sizden izin alındı mı?Alındı ise bu izni hangi müdürlüğünüz  verdi?

8)Bütün Adalar’da adanın en güzel yerlerinde satış yapan bu incik boncuk satanlar hangi yasal düzenleme ile buralara koyulmuştur?

9)Adalar’da vergi dairesine bağlı olarak satış yapan ada esnafı vergi öderken bu işgalciler vergi dairesine bir ödeme yapıyor mu?

10)Yetkililer ve yöneticiler Adalar’daki  bu keşmekeşlik hoşunuza gidiyor mu?

 

Şükrü ABANOZ

 

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 7 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.