ADALAR MUSTAFASINI ARIYOR

Yayınlama: 11.04.2012
Düzenleme: 09.01.2013 09:38
A+
A-

Gençliğimde lale ile tanışmam Emirgan Korusunda oldu. Fırsat buldukça Nisan aylarında laleleri seyretmek üzere oraya giderdim. Bu yıl gerek kalmadı.

Beylerbeyi Sarayının önünden Nakkaştepe’ye kadar yol boyu Lale. Bu da neyin nesi. Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın işi dedi Birnur Hanım.

Bir kaç yıldır Üsküdarda dikkatimi çekiyordu. Yollar tertemiz. Çöp konteynerlerinin olduğu yerler pırıl, pırıl ve üzerlerinde çiçek demeti.

Üsküdar Belediyesinde işim vardı. Memurlar işimi görmek için yarış halindeydiler. Şaşırdım.Kendimi Amerikada hissettim. Amerikada memurlar işe pozitif yaklaşmak üzere eğitim alırlar. Bizde ise negatif. Nereden geliyordu bu pozitiflik. Sordum.Şef ” MUSTAFA ” dedi

Ak Partiden Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile soyadımız aynı. Akrabalığımız yok. O Karslı ben Ordulu.

Böyle gider ise Mustafa Kara ömür boyu Üsküdar Belediye Başkanı olur. Onun için Parti önemi kaybolmuş. Tıpkı Şişli Belediye Başkanı Mustafa gibi.

Şişlideki Mustafa, Üsküdardaki Mustafadan bir gömlek üstün. Şişlinin derli toplu olması avantaj. Üsküdar biraz dağınık. Belediyecilikte Şişlinin Mustafası birinci seçilmiş Üsküdarın Mustafası ikinci.

Güzel , düzenli ve temiz yerler görmek için gençliğimde Adalara giderdik. Artık o günler nostalji oldu. Keşke Adalarda Belediye kurulmasaydı. İstanbul Belediyesinin Adalar Şube Müdürü Orhan Bey döneminde Adalar tertemiz idi. Köşkler ve bakımlı evler. Nerede o günler. Şişlide Apartman Adada Yazlık. Lüküs hayat nostaljisi.

Belediye Başkanları köşklerin yıkılmasına müsaade ettiler. Apartmana boğuldu Adalar. Yaktılar Burgaz Adadaki ormanı. Kestiler ağaçları. İşgal ettiler deniz kenarlarını. Spor Kulübü adı altında zenginlerin iki aylık eylence ve dinlence yeri olarak.

Balıkçı motorundan bozma tekneler ile Bostancıdan Büyükada’ya vadığınızda sizi bekleyen yolları kirli ve pislik içerisinde bir ada. İşgal edilmiş caddeler. İkinci sınıf sahipsiz bir Anadolu kasabası. Kendi kendinize soruyorsunuz, NEREDE BURANIN MUSTAFASI.

şinasi KARA

,
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.