Adalar Belediyesi Fen İşleri Müdürü ile belediyeyi incelemeye gelen müfettiş alışverişte!!!

Adalar Belediyesi Fen İşleri Müdürü ile belediyeyi incelemeye gelen müfettiş alışverişte!!!
Yayınlama: 03.11.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

T.C İçişleri Bakanlığı, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, İstanbul Grubu Müfettişlerinden M. Hulusi Altunel’in, incelemeye geldiği Adalar Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürü Sevgi Ünsal ile alışveriş yaparken görüntülendi. Müfettişin elindeki kutuda ise ne olduğu merak konusu oldu.

Adalar Belediyesi Fen İşleri Müdürü ile belediyeyi incelemeye gelen müfettiş alışverişte!!!

Bilindiği üzere Adalar Belediyesi son zamanlarda yerel ve ulusal basında çıkan haberler, ihbarlar, illegal uygulamalar iddiaları, bilhassa Adalar Belediyesinin Kesin Hesabının reddedilmesi konusu, usulsüzlük iddiaları üzerine Mülkiye Teftiş Kurulu Müfettişlerinden M. Hulusi Altunel başkanlığında 3 hesap uzmanı tarafından inceleniyor.

Adalar Belediyesi incelemeye gelen bir müfettiş, inceleyeceği belkide cezalandırılmasını isteyeceği bir bölümün müdürü ile alışveriş yapması ne kadar doğru? Çünkü biz daha önce müfettişlerin adaya nasıl gelip gittiğini, rakı balık masalarında yemek yeyip Anadolu Kulübü’nde ağırlanmalarına şahit olduğumuz için bir müfettişin her ne düşünce ile olursa olsun araştırdığı bir memurla alışveriş yapmasını doğru bulmuyoruz.

Devletimizin mülkiye müfettişinin yanlış yapacağına çok ihtimal vermesek de resimler ve iddialar arasındaki ilişkiyi kurmak/yorumlamak neticesinde insanın aklı karışmıyor değil. Devletin müfettişlik kademelerinde görev yapan memurların bu tip yanlış anlaşılmalara mahal verecek davranışlardan kaçınması gerektiğini bilmesi gerekir. Daha öğrenmediyse de devletimiz gerekli cezaları vererek araştırma yapılan kurumdan hiçbir şekilde hediye alınmaması, otel, yol, yemek paralarının ödettirilmesi gibi çeşitli iddialara sebebiyet verecek durumlara müsaade edilmemesinin gerektiğini öğretecektir.

Müfettişlerin inceledikleri dosyanın taraflarıyla dirsek temasında olması, yemekler yemesi, alışverişe çıkması baştan aşağı yanlış, etik dışı hatta yürütülmekte olan soruşturmanın seyrini etkilemeye çalışılacak davranış olması nedeniyle suç oluşturan hareketler olmaktadır.

Müfettişler tarafsız davranması gereken aynen bilirkişiler gibi hareket eden, savcılar gibi tahkikat yapan, dosyalarında taraf olan kişiler ile ifade alma dışında yakın temaslarda  bulunmaktan kaçınan kişiler olması gerekirken böyle iddialar maalesef bu mesleği şüpheli duruma getirmektedir.   Müfettişlerin araştırmaya geldikleri Kurumlar/şahıslar ile bu şekilde dirsek temaslarında bulunmaları etik olmadığı gibi daha soruşturma başlamadan, soruşturmanın sonucunu da şaibeli hale sokmaktadır.

T.C İçişleri Bakanlığı, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, İstanbul Grubu Müfettişlerinden M. Hulusi Altunel,

KAMU ADINA SORUYORUZ?

1- Fen İşleri Müdürüyle neden beraber dolaşıyorsunuz? Amacınız nedir? Alışveriş yapmak için mi?Adayı bilmiyorum demeyeceksiniz herhalde. Adalar bir Beylikdüzü değil. Topu topu alışveriş yapılacak bir ana cadde var. Çoğu dükkanda o caddenin üzerinde zaten.

2- Yanınızda dolaşan Fen İşleri Müdürünün sizin tarafınızdan incelenecek müfettişlik bir dosyası var mı? Eğer varsa belki ceza verilmesini isteyeceğiniz bir memurla Büyükada yollarında dolaşmanız doğru mudur?

3- Yaptığınız alışverişin parasını siz mi verdiniz, yoksa yanınızdaki memur mu verdi?

4- Satın alınan malzemeleri Adalar Belediyesi’nde mi yoksa incelediğiniz memurun müdürlüğünde mi tükettiniz. Çünkü alışveriş sonrası Adalar Belediyesine girmemişsiniz. Kutuda da yiyecek malzemelerin olduğu öne sürülüyor.

5- Teftişe geldiğiniz Adalar Belediyesini pasta börek yiyerek mi, inceliyorsunuz?

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.