Adalar Belediyesinden topluma karşı yeni algı operasyonu!!!

Adalar Belediyesinden topluma karşı yeni algı operasyonu!!!
Yayınlama: 27.04.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Adalar Belediyesinin Ek Hizmet Binası olarak Büyükada Maden Mahallesi Kozalak sokakta öncesi milli emlaktan kiralanan mülk daha sonra bir protokol ile Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçmiş.

Adalar Belediyesinden topluma karşı yeni algı operasyonu!!!

Vakıflarda binayı içini boş teslim alırım deyince, yaklaşık üç ay önce Adalar Belediyesine tahliye etmesi için tebligat gönderildiği, Adalar Belediyesine yapılan tahsisin yenilenmeyeceğini, boşaltmaları gerektiğinin yazısının yazıldığı ancak Belediyenin yazıyı umursamadığı, İstanbul 13.İdare Mahkemesi’nce yürütmeyi durdurma kararı talep ettikleri, Vakıflar Genel Müdürlüğünün de süre sonu polis nezaretinde tahliye yapılması için binanın kapısına dayanmasıyla Adalar Belediyesinin olayı toplumsal şova dönüştürme hazırlıklarına giriştiği, kaç senedir Hizmet Binasıdır diye ufacık tabelasının olmadığı binanın balkonuna, kocaman Adalar Belediye Başkanlığı Ek Hizmet Binası  adını yazdırarak bezden afiş astırıldığı görülmüştür.

Binada şu an için bir sekreter ve bir memurun kaldığı, Fen İşleri Müdürlüğüne tahsis edilmiş olsa da Fen İşleri Müdürünün ana binada mesaisini tamamladığı, bu ek binaya gitmediği, koca binada iki kişinin kaldığı biliniyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün tahliye talebini Büyükada’daki 2. TÜGVA olayına dönüştürüp, burada bizde varız bakın hükümet bize baskı yapıyor, mağdur ediyor, EYY CHP Kılıçdaroğlu biz buradayız, senin için direniyoruz, sen merak etme ama duy sesimizi, mümkünse bir el at, uzat, yardım et, olmadı gel buraya, senin askerleriniz, 2024’de beni aday yap tarzı düşünceler içine girdiği ve olayı seçim yatırımına dönüştürme gayretleriyle, CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat ile bu yönde organize oldukları konuşuluyor.

Adalar Belediye Başkanı Erdem GÜL’ün makam odasını geçici olarak boş binaya taşıtıp, olayın seyrini seçilmiş başkanın makamından atılması şekline getirecek provokasyonlara getiriyor olması, tahliye sırasında halkı ve CHP gençlik kollarını binada toplayıp olayı polis, halk çatışmasına kadar getireceği, bu şekilde unutulan ismini gündeme getirip önümüzdeki seçimlerde şansını arttırma fırsatına dönüştüreceği söylentileri ne kadar doğrudur bekleyip göreceğiz. 

Bu şekildeki algı operasyonları çift tarafı keskin kılıçtır. Bedellerinin olacağı kışkırtmalardan kaçınılması, kullanılmayan binayı siyasi rol haline getirilmesinin doğru olmadığı, seçimler için halen önünde 2 yıl gibi kısa sayılmayacak zaman olduğunu düşünürsek halka yapacağı eserlerle yerini sağlamlaştırmaya çalışmasını tavsiye ederiz. Bu tip algı operasyonlarının, gezi türevlerinin kimseye faydası dokunmaz yapanlara zararı dokunur. Devletin polisi ile halkı karşı karşıya getirecek hallerden kaçınılması gerekir.  

Gelen son bilgiye göre İstanbul 13. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınmış

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. E. K dedi ki:

    Bu bina Çoşkun özden zamanında adalar beleidyesine zabıta amirliği ve fen işleri müdürlüğü amacıyla kiralanmış farsakoğlu zamanında ön binası izinsiz yıkılmış. Malum projeleri o dönemin ……. ihale edilmiş lakin paralar alınmış ama iş yapılmamış daha sonra malum yere kiralanmış oysa yapışan kiralamada alt kiralama yapılmayacak diye hüküm olmasına rağmen hukuksuzca vakfa bırakıldı.
    Mevcut yer bir ara günlük ev gibi kullanılmaya başlansada hiç bir adalı zabıta amirliğine neden başka yerde kira verilirken bu alanlar kullanılmadı malum yere verildi diye sormadı.
    Şimdi gelelim vakıfa devredilmesi konusuna engin bey ve avare takımı akçeli işleri bırakıp milletin hakkı olan ruhsatları vermem demeyip önce bu işgali durdurun.
    Erdem gül yerine başkanlık yapan zatı muhterem engin bey sonunuz yaşar kıroğlu ve hoca mahmut gibi adalarda olacağını düşünüyorum.
    Devleti belediye gibi görmeyin.