Adalar Belediyesi’nin büyük ayıbı!

Adalar Belediyesi’nin büyük ayıbı!
Yayınlama: 26.09.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Heybeliada’da 1924 yılında doğan Kriton Dinçmen, 1948 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve 27 Ağustos 2008 günü tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Heybeliada’da 1924 yılında doğan Kriton Dinçmen, 1948 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve 27 Ağustos 2008 günü tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kriton Dinçmen’in bedeni, diseksiyon çalışmaları için yıllarca Anatomi Bilim Dalı öğrencileri tarafından kadavra olarak değerlendirildi yani bedenini tıp öğrenciler üstünde çalışsın, eğitim yapsın, kendilerini geliştirsin, insanlığa iyi bir doktor olsun diye bedenini bağışladı. Bir tıpçı olarak kendisine yakışanı yapmış. Ama gelin görün cenazesi için belediye bir anonsu kendisine fazla gördü.

Birahaneci başkan yardımcısı yaptırmadı iddiası!

Bilindiği üzere cenazeler belediyenin hoparlöründen anons edilerek Adalılara duyuruluyor. Duymayanlar duysun, cenazeye katılsın diye. Ancak Kriton Dinçmen’in cenazesi Adalılara anons edilmedi. Duyurulmasını Adalar Belediyesinin birahaneci başkan yardımcısı Engin Çelik’in yaptırmadığı, anons yapılmasına değecek bir durum olmadığı gerekçesiyle Çelik’in duyuruyu engellediği öne sürüldü. Heybeliadalılar ise duruma sosyal medyadan tepki gösterdi.

Heybeliadalı Sinan Yavuz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: ‘SARHOŞ MECZUP un HALÜSİNASYONLARI…Bugün malumunuz Dr.Kriton u çok sevdiği Ada sı ile buluşturduk..Tıp Dünyasından sevenleri sayanları , adını duyan hayranları , tanıyan eski adalıar vsvs… Heybeliada lı Kriton Dinçmen bir Heybeliada sevdalısı , mefaatsiz ve çıkarsız adasına bağlı bir ada çocuğu…Kariyerinde Top yapmış ve ruhu adanın gizeminde saklı bir Heybeliadalı.. Cenaze anonsunu yapmayanların babaları dedeleri köylerinde reçberlik yaparken o adaya su taşıyan geminin gözünden , adada yaşlanmış bir eşeğin gözünden adasını kitap olarak yazan , adalıyım postuna bürünen bir çok sığırcığın evrim geçirmesinde , adalıyım havaları atmalarındaki ince nüans ve mükemmelliyetin ayrıntısındaki gizlisi…neyse adalıyım arkasındaki menfaatçileri boşverelim.. Ama Rum Mezarlığındaki bu enstanteneyi sizlerler paylaşmak istedim…Heybeliada lı eczacı Ali Doluca abi ve uzun yıllar tedavi ettiği Heybeliada lı korsan Ahmet abi . Son mohikanlar.. Keşke rahmetliyi birde onlardan dinleseydiniz Adalı abilerim çok yaşasın..’ diyerek tepki gösterdi.

Şükrü ABANOZ

Bedeni 14 yıl sonra Heybeliada'da toğrağa verildi Bedeni 14 yıl sonra Heybeliada'da toğrağa verildi Bedeni 14 yıl sonra Heybeliada'da toğrağa verildi Bedeni 14 yıl sonra Heybeliada'da toğrağa verildi

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. dalgıç dedi ki:

    “100 yıllık Orhan Sokak neden Uğur KÖKEN sokak olsun,Uğur KÖKEN’de kimmiş adaya ne fayda sağlamış” diyen bir belediye başkan yardımcısından çok da fazla birşey beklememek lazım.ne de olsa akıl hocası eş başkan şebnem öyle talimat verdi ki bu akıllı da böyle davranmak zorunda kalıyor.