Adalar belediyesinin eski başkan yardımcısı için flaş karar

Adalar belediyesinin eski başkan yardımcısı için flaş karar
Yayınlama: 27.09.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:30
A+
A-

CHP’den belediye başkan adayı olmak için memurluğunu riske atıp istifa eden ve bir süredir hukuk mücadelesi veren Resul Can için ilk karar çıktı. 

Adalar belediyesinin eski başkan yardımcısı için flaş kararAdalar Belediyesi eski başkanı Resul Can, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun ek 7 nci maddesi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun 4 Ekim 2013 tarih ve 28785 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 28.09.2013 tarih ve 400 sayılı kararına istinaden; 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday olmak için Adalar Belediye Başkanlığı’nda ki görevinden 14/11/2013 tarihi itibarıyla istifa etmişti.

Adalar Belediyesi eski başkan yardımcısı Resul Can, kanuni haklarını kullandığı için bu dakikadan itibaren Adalar belediyesi eski başkanı Mustafa Farsakoğlu kendine rakip gördüğü Resul Can için linç kampanyası başlatmış, önce istifa dilekçesi kabul edilmemiş, her türlü zorluk çıkartılmış, CHP’den seçilme hakkı engellenmek için her türlü gayri-yasal işlemler yapmış bunun üzerine de  Can Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına başvurup kendisinin siyasi geleceğiyle oynayanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İstifası kabul edilmeyen Can, Adalar Kaymakamlığı’na başvurarak istifa dilekçesini sunmuş ve yasal işlem yapılması için Adalar Belediyesine gönderilmesini talep etmişti. Resul Can daha sonra Mustafa Farsakoğlu tarafından MOBİNG’e maruz kalmış önce yazı işlerine daha sonra fen işlerine gönderilmişti.

MUSTAFA FARSAKOĞLU’NDAN SONRA ATİLLA AYTAÇ’DA AYNI YOLU İZLEDİ

Adalar belediyesinin eski başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun seçimlerde aday gösterilmemesi sebebiyle aday gösterilen ve seçimi kazanan Atilla Aytaç’ta Farsakoğlu’nun izinden gitmiş ve olayı durdurup kapatma gücü varken bu linç kampanyasını sürdürmüş, Resul Can için artık adaletin vereceği cevabı beklemekten başka bir şansı kalmamıştı.

O CEVAP GELDİ

Adalar belediyesi eski başkanı Resul Can’ın sürdürdüğü hukuk mücadelesinde sona doğru yaklaşıldı. 4 yıl sonra mahkeme ilk kararını verdi.

Peki, Resul Can için ne karar verildi?

CHP’den belediye başkanı olmak için partisi uğruna mücadeleye girdiği ve bu uğurda memurluğundan istifa edip memurluğunu kaybetme riski yaşayan Resul Can için mahkemelerden ne karar çıktı?

Can, memurluğu kaybetti mi?

Yoksa mahkemeden Resul Can’ın lehine mi karar çıktı?

Eksik soruşturma yapılan ve yapılan ön inceleme soruşturmasında savunma hakkı dahi kullandırılmayan, savunması alınmayan Resul Can’ın davayı kazanacağı öngörülmekte. Resul Can’ın lehine bir karar çıkması halinde  kendisini mağdur eden Mustafa Farsakoğlu ve Atilla Aytaç’ı CHP Parti Disiplin Kuruluna vereceği belirtilmekte.Yakında resmi belge elimize geldiğinde adalılar ile paylaşacağız.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.