Adalar Cemevi’nde Cem

Adalar Cemevi’nde Cem
Yayınlama: 12.11.2012
Düzenleme: 26.12.2012 15:12
A+
A-


11 kasım  pazar günü AVF  ve Adalar cemevi işbirliğiyle birlik Cem’i yapıldı.Adalar da inançlarla ilgili Cem Tv’nin çekim yaptığı Cem’e katılım yüksek oldu. Cem’e Erzincan Yunus Emre Cemevi dedesi Ahmet Uğurlu da katıldı.Cem’den sonra lokma dağıtıldı.

Cem

Cem toplu halde ettikleri ibadetin adıdır. Kavram olarak Cem Arapça bir kelime olup toplanma, birikme, bir araya gelme manasına gelmektedir.

Türk Alevilerinde cemde bulunan bir kişi başka bir kişiye dargınsa, bu iki kişinin dargınlıkları giderilmeden, barışmaları sağlanmadan Cem’e başlanmaz.

Alevilerin toplu anlamda temel ibadeti olan Cem, bir Dede nin gözetiminde, önderliğinde yerine getirilir.

Cemevi

Alevilerin ibadet ettiği yere “toplanma” anlamında “cemevi” denir; bir olma, bütünleşme yeri, Yaratan’la bir olma, bütünleşme anlamındadır.Cem herhangi bir yerde yapılabilir.Evde ya da temiz olan her yerde yapılabilir.Önemli olan Allah’a sığınmak ve ibadet etmektir.

 

Cemevi ise sadece ibadet amaçlı kullanılmıyor,Cemevleri, salt tapınma maksadı ile kullanılmamış ve kullanılmamaktadır.Türk Alevi topluluğunun tapınma gereksinimi dışında toplumsal, bireysel sorunların çözüme kavuşturulduğu bir meclis işlevi de görmüş ve görmektedir.

Fotoğraflar:Özcan Doğan

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.