Adalar İskelesinin de içinde olacağı Kabataş “Martı Projesi ‘’ hızla devam ediyor

Adalar İskelesinin de içinde olacağı Kabataş “Martı Projesi ‘’ hızla devam ediyor
Yayınlama: 01.11.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Adalar’a kalkan vapurların bir süre Eminönü ve Beşiktaş’a taşınmasına sebep olan, Kabataş’ta inşaatı  devam eden, ” Kabataş Martı Projesi ” hızla devam ediyor. Proje tamamlandığında Kabataş’ta yeni bir Meydan ve Transfer Merkezi oluşacak.

Adalar İskelesinin de içinde olacağı Kabataş "Martı Projesi ‘’ hızla devam ediyor

Alınan son bilgilere göre Kabataş Martı Projesi diğer bir adıyla, Kabataş Meydan ve Transfer Merkezi Projesi 2018 yılının sonlarına doğru tamamlanacak. Kabataş Martı Projesi 2010 yılında en iyi aktarma merkezi ödülünü kazanmış ve 2011 yılında Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) onayını almıştı.

Kabataş Sahili’nde deniz üzerine kazıklar çakılarak oluşturulan Kabataş Martı Projesi, yaklaşık 650 metre boyunda ve 20 metre eninde olacağı belirtiliyor.  90 Bin metrekarelik meydan alanı yenilendiği ve proje kapsamında 38 bin metrekarelik yeni bir meydan oluşturulacak. Oluşturulacak olan transfer merkezini günde 215 bin yolcu kullanabilecek. Bu meydanda yolcuların büfe, gazete, kahve ve çat gibi ihtiyaçları karşılanacak. Martı şeklini alacak projede gemilerin yanaşabilmesi için iskeleler bulunuyor. Vapur iskelelerinin kapasitesi %80 arttırılarak  Kabataş yeni iskelesinin toplam 22 gemi yanaşabilecek şekilde inşa edilmesi öngörülüyor. Ayrıca proje kapsamında otoyol yer altına alınıp  bütün entegrasyonlar bu alandan sağlanacak. Yer altında yapılacak olan bir diğer alan ise 40 turist otobüsü ve 1000 araç kapasiteli bir otopark olacağı belirtiliyor.

Kabataş Martı Meydanı, Kabataş İskelesi, Kabataş-Taksim Füniküler Hattı ve 2018 yılında açılacak olan Mahmutbey-Kabataş Metro Hattı ile birbirine bağlanacak. Gelecekte yapılması planlanan Üsküdar-Kabataş yürüme tüneli de bu meydanla entegre edilmesi düşünülüyor.

Deniz üzerinde kazıkların çakılarak oluşturulduğu meydan ve iskele projesinde kazık çakma işlemleri devam ediyor. Proje kapsamında bulunan 4 adet iskelede kazık çakma çalışmalarında sona yaklaşılmış durumda. Ayrıca projenin meydan için yapılan kısmındaki betonarme bölüm tamamlanmış durumda.

İBB tanıtım videosu yayınladı

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.