Adalar Kaymakamı İstanbul Vali Yardımcısı olarak atandı.

Adalar Kaymakamı  İstanbul Vali Yardımcısı olarak atandı.
Yayınlama: 05.06.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararında İstanbul Vali Yardımcılığına Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik’in atandığı bildirildi. Dengeşik’ten boşalan göreve ise eski Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Ayhan getirildi.

Adalar Kaymakamı  İstanbul Vali Yardımcısı olarak atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararında İstanbul Vali Yardımcılığına Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik’in atandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığına ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, birinci derece kadrolu İstanbul Vali Yardımcılığına Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik atandı. Dengeşik’ten boşalan göreve ise eski Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Ayhan getirildi. Söz konusu atamalar, 657 sayılı Kanunun 71, 74 ve 76’ıncı maddeleri gereğince uygun görüldü.

AKP’den milletvekili olabilmek için görevinden istifa eden Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik, aday listesine giremeyince kamudaki görevine geri döndü. Dengeşik İstanbul Vali Yardımcısı olarak atandı.

İçişleri Bakanlığına ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, birinci derece kadrolu İstanbul Vali Yardımcılığına Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik atandı. Dengeşik’ten boşalan göreve ise eski Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Ayhan getirildi.

Dengeşik, geçtiğimiz Nisan ayında, AKP’den Bingöl Milletvekili adayı olabilmek için Adalar Kaymakamlığı görevinden istifa etmişti. 24 Haziran seçimleri için YSK’ya sunulan AKP listesinde kendine yer bulamayan Dengeşik, kamudaki görevine geri dönmüştü.

AKP hükümetleri; daha önceki seçimlerde de  ‘partiden milletvekili olabilmek için kamudaki görevlerinden’ istifa edip seçilemeyen ya da listeye giremeyen isimlerin Bakan Yardımcılığı, Müsteşarlık gibi görevlere gelmesi ile tartışma konusu olmuştu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.