Adalar yüzde 73 artışla İstanbul’un en çok değer kazanan ilçesi

Adalar yüzde 73 artışla İstanbul’un en çok değer kazanan ilçesi
Yayınlama: 10.12.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

İstanbul’da satılık konutların ortalama satış süresi ise 52 gün olarak belirlendi.

Adalar yüzde 73 artışla İstanbul'un en çok değer kazanan ilçesi

Son yıllarda şehrin yoğunluğundan uzak olmak, daha sakin ve yeşil bir ortamda yaşamak isteyenlerin tercih ettiği Adalar son 1 yılda yüzde 73 artışla İstanbul’un en çok değer kazanan ilçesi oldu. Adalar’ı yıllık bazdaki değer artışına göre yüzde 51 ile Başakşehir ve Şile, yüzde 49 ile Beylikdüzü, yüzde 45 ile Kadıköy takip etti.

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, İstanbul’da Kasım ayında en çok yeni “Satılık Konut” ilanı girilen ilçeleri sırasıyla İstanbul’un Esenyurt, Kadıköy ve Beylikdüzü ilçeleri oldu. Konut kiralarında en yüksek düşüş yüzde 34 ile İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde gerçekleşti.

İstanbul’da satılık konutların ortalama satış süresi ise 52 gün olarak belirlendi. Son yıllarda şehrin yoğunluğundan uzak olmak, daha sakin ve yeşil bir ortamda yaşamak isteyenlerin tercih ettiği Adalar son 1 yılda yüzde 73 artışla İstanbul’un en çok değer kazanan ilçesi oldu. Adalar’ı yıllık bazdaki değer artışına göre yüzde 51 ile Başakşehir ve Şile, yüzde 49 ile Beylikdüzü, yüzde 45 ile Kadıköy takip etti.

İstanbul’da ortalama konut kira bedeline göre son bir yıl içerisinde en çok değer kazanan ilçe yüzde 36’lık artışla Şile oldu. Bu ilçeyi yüzde 33 ile Avcılar, yüzde 32 ile Çatalca, yüzde 29 ile Beylikdüzü, yüzde 27 ile de Arnavutköy izledi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.