Adalar’a hayali seçmen geldi mi? İşte cevaplar! “HEYBELİADA”

Adalar’a hayali seçmen geldi mi? İşte cevaplar! “HEYBELİADA”
Yayınlama: 12.01.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

Adalar ilçesine hayali seçmen geldi mi? Nereden geldi? Hangi parti bu seçmenleri Adalar’a taşıdı? Muhtar adayları seçmen nakli yaptı mı?

Son zamanlarda basında çıkan Adalar’a sahte seçmen taşındı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en büyük seçmen sahtekarlığı yapıldı gibi Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç’ın söylemlerine bir açıklama getirmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla gazetemizin ulaştığı belgelerdeki listeyi yayımlıyoruz. Heybeliada’ya 329 seçmen kaydı yapılmış. İddiaya göre bunlardan 42 seçmen hayali, 87 seçmen ise muhtar adayları tarafından nakli yapıldığı belirtiliyor. Diğer nakiller ise normal nakil olarak gözüküyor.

CHP İl Başkanlığı, Adalar’da 500 hayali seçmen tespit ettiklerini açıklaması. Belediye Başkanı Atilla Aytaç’ın Adalar Belediyesi’ne bağlı Sedef Adası’ndaki yazlıklara ‘sahte seçmen taşındığı’ , Metruk ve yıkılmış evlerde tek hanede 16-20 seçmen tespit edildiği, Adalar ilçedeki hayali sayının 600’e ulaştığı söylemleri.  Belediye Başkanı Aytaç’ın : “Boş gördükleri yerlere seçmen yazmışlar. Bu ahlaki değildir. Gerekli itirazlarımızı İlçe Seçim Kurulu’na yaptık. Olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Beyanı. Kasım 2018’de 11 bin 862 olan seçmen sayısının, 4 Ocak 2019 tarihinde askıya çıkarılan seçmen listelerinde 899 kişilik artışla 12 bin 761’e yükseldiği Sakarya ili Erenler ilçesinden Adıyaman Sincik nufüsuna kayıtlı çok sayıda seçmen, Sultanbeyli, Sultangazi, Ümraniye, Bağcılar, Pendik başta olmak üzere birçok ilçemizden Adalar’a seçmen kaydırılmış 2014 yerel seçiminde, Adalar’da CHP 5207 oyla seçimi kazanmıştı. AKP, 4381 oy almıştı. Fark 826 oy olmuştu. Aytaç’a göre bu farkı kapaması için nakillerin AKP tarafından yapıldığını ima etmesi.

İDDİA EDİLEN HAYALİ SEÇMEN NAKİLLERİNİ HANGİ PARTİ YAPTI

Adalar Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Farsakoğu, 2009 yılında seçimleri kazandıktan sonra 2014 yılında yapılan ve Atilla Aytaç’ın kazandığı seçimlerde de aynı çalışmaları yapmış, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak nakil yapılacak yerleri tespit etmiş ancak yarine Atilla Aytaç atandığında bütün evrakları toplayarak belediyeyi terk etmişti. Peki şimdi şu soruyu sormak lazım! Bu nakilleri AKP yaptırmış olabilir. Ancak bu nakilleri Atilla Aytaç’da yaptırmış olabilir! Adalar Belediye Başkan Adayı olarak yerine Kılıçdaroğlu’nun dillendirdiği Erdem Gül’ün atanması beklendiği için kendisini atamayacakları ihtimali olduğundan seçim için yaptığı çalışmaları ihbar ederek Erdem Gül’e zarar vermek isteyebilir! Gündeme gelerek koltuğunu korumak için genel merkeze mesaj verip “Bak AKP seçmen taşıyor. Erdem Gül’ü atarsanız CHP Adalar’da seçimleri kaybeder” mesajı vermiş olabilir. Bunlar ihtimal dahilinde.

METRUK VE KULLANILMAYAN BİNALARIN DÜŞÜMÜNÜ NİYE YAPMADIN!

il ve ilçe belediyeleri ve il özel idareleri tarafından, metruk bina tespiti ve yıkım kararı, 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca gerçekleşiyor. Vatandaşların can ve mal güvenliği için, mahallelerde bulunan metruk ve kullanılmayan  binalar tespit edip, muhtarlar aracılığıyla ev sahiplerinden gerekli izni aldıktan sonra yıkım işlemlerini gerçekleştiriliyor.  Eğer bu gibi binaların düşümü belediye tarafından yapılıp kapı numaralarının düşümü yapılsaydı şimdi bu tartışmalar yapılmayacaktı. Sisayi partiler mahalli idareler temsilcileri bu işlemleri yapmaktan imtina ediyorlar. Sebebi ise ihtiyaç halinde bu gibi dalevereları çevirmek için! Kısacası her parti kendine avantaj sağlamak için bu gibi işlere başvuruyor.

HEYBELİADA’DA İDDİA EDİLEN HAYALİ SEÇMEN LİSTESİ

Heybeliada’da Adalar Belediyesi Başkanı Atilla Aytaç tarafından hayali seçmen oldukları belirtilen seçmenler iddiaya göre metruk ve yıkılmış evlerde, tek hanede 16-20 seçmen nakili yapılmış.

Bir sonraki haberimizde Büyükada Nizam ve Maden mahallelerine nakil edilenleri inceleceğiz.

Şükrü Abanoz

Ad/SoyadıHaziran 24 İl İlceCadde Sokak Adi
BYDİSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
MKİSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
HKİSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
İSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
BDİSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
ODİSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
GAİSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
ŞAİSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
BAİSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
DAİSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
İSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
İSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
MAŞİSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
İSTANBUL/SULTANBEYLİABBASPAŞA SOKAK
 
İSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
İSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
İSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
İSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
İSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
İSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
AAÇİSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
ŞYİSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
MYİSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
ŞYİSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
RYİSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
MYİSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
MYİSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
ÜYİSTANBUL/ÇEKMEKÖYAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
NYİSTANBUL/SULTANBEYLİAMİRAL İHSAN ÖZEL SOKAK
HKİSTANBUL/BAĞCILARKILAVUZ SOKAK
ZKİSTANBUL/BAĞCILARKILAVUZ SOKAK
UKİSTANBUL/BAĞCILARKILAVUZ SOKAK
CKORDU/MESUDİYEKILAVUZ SOKAK
EKİSTANBUL/BAĞCILARKILAVUZ SOKAK
FKİSTANBUL/BAĞCILARKILAVUZ SOKAK
AKİSTANBUL/BAĞCILARKILAVUZ SOKAK
GKİSTANBUL/BAĞCILARKILAVUZ SOKAK
SYİSTANBUL/BAYRAMPAŞAKILAVUZ SOKAK
SKİSTANBUL/SULTANGAZİSEYRAN SOKAK
İKİSTANBUL/SULTANGAZİSEYRAN SOKAK
HKUİSTANBUL/SULTANGAZİSEYRAN SOKAK
YUİSTANBUL/SULTANGAZİSEYRAN SOKAK

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.