Adalar’da atlar gittikten sonra başka kokular ortaya çıktı!

Adalar’da atlar gittikten sonra başka kokular ortaya çıktı!
Yayınlama: 22.09.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

Atlı faytonların çalıştığı dönemlerde Adalar’daki sokaklardaki at dışkısının kokuları Adalıları rahatsız ediyordu!

Atlı faytonların çalıştığı dönemlerde Adalar’daki sokaklardaki at dışkısının kokuları atların adadan gitmesiyle yerini başka kokulara bıraktı. Adalar Belediyesinin temizlikte sınıfta kalması sebebiyle atlı faytonların ulaşım hizmeti verdiği dönemlerdeki at dışkısı kokusu, atlı faytonların yasaklanmasından sonra at dışkısı kokusunun bastırdığı yeni kokular gün yüzüne çıkmaya başladı.

Sokak hayvanların yollara bıraktığı dışkıların kokuları

Adalar’da tehlike arz eden başıboş sokak köpeklerin yanısıra diğer hayvanların da (Kedi,kuş vs.) sokaklara bıraktığı dışkılar Adalıları rahatsız eden kokulardan biri olarak karşımıza çıkmakta…

Adalar Belediyesinin yeterli düzeyde denetim yapmaması sokak hayvanlarının gruplar halinde yaşamalarına yol açmakta. Bu durum, öncelikle sokak hayvanlarının, çöp konteynırlarına veya dışarıya gelişigüzel atılan çiğ etleri tüketmelerine neden olmaktadır. Tükettikleri çiğ ette mevcut doku kistlerini alarak enfekte olan sokak hayvanlarının, zamanla ookistler dışkı ile çevreye saçılmaktadır. Sonuç olarak, koku bir yana enfeksiyon zinciri kırılmadan devam etmekte ve Adalıların sağlığı da olumsuz yönde etkilenmektedir.

Çöp kamyonlarından sızan su

Adalar Belediyesine ait çöp arabalarının arkasından sızan suların yerlerde oluşturduğu su birikintilerin sinek vs. gibi mikrop taşıyıcılarının yuvası olduğu ve kötü kokulara neden oluyor.

Mahalle aralarında çöp tenekelerinden çöpleri çöp arabasında sıkıştırıp içerideki haznesine istifleyen bu araçların içinde bulunan ve sıkışan çöplerden arta kalan suyun toplandığı bölümden dışarı sızan pis çöp suları sıcak yaz günlerinde hem kötü kokulara hemde hastalığa davetiye çıkarıyor.

Kanalizasyondan çıkan kokular

Yazın havaların iyice ısınmasıyla Adalar’daki kanalizasyon borularından yükselen kötü kokular tüm ilçeyi sarıyor.Bazen kapı ve pencerelerini bile açamayan bir çok Adalı, sosyal medya hesaplarından pis kokuya tepki gösterdiği gelen bilgiler arasında.

Özellikle yaz aylarında kanalizasyon kokusunun arttığını belirten ada sakinleri, “Özellikle yaz aylarında havalar ısındığında evimizin bir penceresini dahi açamıyoruz. Kanalizasyondan çıkan sivrisinekler, hamam böcekleri ve fareler pislik saçıyor. ” diye isyan ettiler.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.