Adalar’da CHP,HDP,İP,SP “Seçim Süreci ve Güvenliği”ni konuşmak amacıyla bir araya geldi.

Adalar’da CHP,HDP,İP,SP “Seçim Süreci ve Güvenliği”ni konuşmak amacıyla bir araya geldi.
Yayınlama: 15.05.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:32
A+
A-

14 Mayıs Pazartesi akşamı Adalar Demokrasi Meclisi’nin çağrısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Halkların Demokratik Partisi (HDP), İYİ Parti ve Saadet Partisi (SP) İlçe başkanları “Seçim Süreci ve Güvenliği”ni konuşmak amacıyla bir araya geldi.

CHP’nin sevilen ismi Erkan Doğan’ın da katıldığı buluşmada, Adalar ilçesinin genel Türkiye seçim atmosferinden farklı bir havada ilerleyeceği sinyallerini verdi.

Farklılıklarımızla bir arada yaşamayı yeğliyoruz” mesajının çıktığı toplantı; Adalıların seçim sürecinde nasıl bir yol izleyeceğine dair ipuçları verdi. Seçim süreci ve güvenliğinin bir forum düzeyinde gerçekleştiği toplantıya geniş çağrı yapılmamasına rağmen dört adadan 60’a yakın adalı katıldı.

Seçim süreci ve güvenliği ile ilgili ortaklaşma, toplantının hemen başında sağlandı.

Saadet Partisi Adalar İlçe Başkanı FesihTaybar “Birlikte hareket potansiyelimiz var, görünür kılarsak büyük bir iş başarmış oluruz” dedi.

İyi Parti Adalar İlçe yöneticisi Haluk Derman’ın “Biz Adalar olarak zaten her zaman farklılıklarımızla bir arada yaşamaya alışkınız ve siyaseten de İttifak partileri olarak bir arada ve HDP ile birlikte hareket etmeliyiz” mesajı verdi.

CHP Adalar İlçe Başkanı Mustafa Kerem Tunç ise “Seçim sürecinde ev ziyaretlerinin işlevinin rolüne” dikkat çekerek, kendi çalışma pratiklerinden örnekler verdi.

Saadet Partisi temsilcisi Fesih Taybar‘ın “Ev ziyaretleri birlikte yapılmalıdır” önerisi tüm parti temsilcileri tarafından destek gördü. İyi parti Temsilcisi Haluk Derman seçim propagandası için ortak çadır açılabileceğini de belirtti.

HDP Adalar İlçe Eşbaşkanı Katrin Nikolao, “HDP bu seçimde kilit parti konumundadır ve baraj altında kalması halinde HDP’nin 70 civarındaki vekili AKP’ye gidecektir” diyerek uzlaşının altını çizdi.

Özellikle sandık güvenliği ve sandıkların adalar arasında taşınması sırasında birlikte hareket edilmesi konusu gündeme geldi. Toplantıyı izleyen katılımcılardan birinin “Savaş denizinde Adalar olarak barış damlası olacağız” cümlesi toplantının sonuç cümlesi oldu.

Toplantı sonunda katılım gösteren partilerin temsilcileri bir koordinasyon oluşturmaya karar verip Adalar Demokrasi Meclisi’nin ikinci bir çağrısıyla halka açık bir toplantıda “ikinci kez bir araya gelmeye hazırız” mesajı verdiler. (BİRGÜN)

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.