Adalar’da “Çöp Kamyonu” Kabusu: Sokaklar Çöp Suyu ve Kötü Kokuya Teslim!

Adalar Belediyesi sınırları içinde hizmet veren çöp kamyonlarından sızan pis sular, adaların tarihi ve turistik sokaklarını adeta birer pislik yuvasına çevirdi.

Adalar’da “Çöp Kamyonu” Kabusu: Sokaklar Çöp Suyu ve Kötü Kokuya Teslim!
Yayınlama: 16.06.2026
A+
A-

Adalar Belediyesi sınırları içinde hizmet veren çöp kamyonlarından sızan pis sular, adaların tarihi ve turistik sokaklarını adeta birer pislik yuvasına çevirdi. Çevreye yayılan ağır kokular ve yollardaki yağ tabakası, çoluk çocuğun oynadığı sokaklarda halk sağlığını açıkça tehdit ediyor.

İstanbul’un göz bebeği ve doğasıyla ünlü Adalar, son günlerde çöp toplama araçlarının yarattığı çevre kirliliği ile mücadele ediyor. Adalar Belediyesi’ne ait çöp kamyonlarından yollara sızan atık sular, ada sokaklarında hem görsel hem de hijyenik açıdan büyük bir kirliliğe yol açmış durumda.

Kamyonların çöp haznelerinden asfalta ve parke taşlarına dökülen koyu renkli, yağlı ve kötü kokulu sıvılar, araç tekerlekleriyle metrelerce ileriye taşınarak yollara yayılıyor. Her gün binlerce kişinin yürüdüğü, çocukların oyun oynadığı sokakları kaplayan bu atık sular, çevreye yaydığı dayanılmaz kokuların yanı sıra ciddi bir halk sağlığı problemi de doğuruyor.

“Her Uğradığı Konteynerin Önü Yağ İçinde”

Duruma tepki gösteren Adalar halkı, sokaklarda yürümekte zorlandıklarını ve yetersiz bakımla çalıştırılan bu araçların adanın dokusuna zarar verdiğini belirtiyor. Yaşanan çevre katliamına isyan eden bir mahalle sakini, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Azman çöp kamyonu yine yaptı yapacağını… Belediyeden ricam, lütfen bu firmaya ceza uygulamasıdır. Belki bu sayede bir daha bakımsız kamyonlarını buraya göndermezler. Bu durum hem büyük bir pislik hem de yollarda kayganlaşma yaparak tehlike yaratıyor. Kamyonun uğradığı her çöp konteynerinin önü yağ içinde kalmış durumda.”

Gözler Belediyede

Vatandaşlar, halk sağlığını tehlikeye atan ve çevre kirliliğine sebep olan bu bakımsız araçların acilen denetlenmesini talep ediyor. Adalılar, sızıntı yapan kamyonları işleten firmalara gerekli cezai yaptırımların uygulanmasını ve kirlenen sokakların belediye ekiplerince bir an önce yıkanarak dezenfekte edilmesini bekliyor. Adalar’ın tarihi ve doğal dokusuna yakışmayan bu çağ dışı görüntülerin ne zaman son bulacağı ise merak konusu.


Ada Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir Yorum Yazın

Yorum yapın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.