Adalar’da Drone ile kargo dönemi başlıyor

Adalar’da Drone ile kargo dönemi başlıyor
Yayınlama: 16.09.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:30
A+
A-

Milli Mühendisler tarafından büyük oranda yerli ürün kullanılarak üretilen kargo dronelar sayesinde artık kargolar kısa sürede sahiplerine ulaştırılacak. İlk deneme uçuşu Adalar’a yapılacak.

Adalar'da Drone ile kargo dönemi başlıyor

PTT’nin ilk kez kargo taşımacılığını ise su üstünde yapacağı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Bostancı’dan drone’a yüklenecek zarf, havalandıktan sonra Adalar’da belirlenen bir adrese ulaşacak.

Saha Expo Savunma, Havacılık, Uzay Sanayi Fuarı’nda görücüye çıkan kargo drone kısa süre sonra kargo taşımaya başlayacak. Sapanca Gölü üzerinde de deneme uçuşu yapılması planlanan drone’lar için her iki uçuş için de izin süreçlerinin devam ettiği öğrenildi.

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik’in geçtiğimiz yıl ilk kez duyurduğu, drone iletaşımacılık projesinde son aşamaya gelindi. Bir süredir PTT ile birlikte çalışan drone üreticisi Altınay firması, taşımacılıkta kullanılacak drone’u ilk kez Saha  Expo 2018’de görücüye çıkartırken, PTT de 20 Eylül’de Teknofest’e katılarak, bu drone’u ilk kez gösteri amaçlı uçuracak.

BOSTANCI’DAN ADALAR’A DENEME UÇUŞU

PTT’nin ilk kez kargo taşımacılığını ise su üstünde yapacağı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Bostancı’dan drone’a yüklenecek zarf, havalandıktan sonra Adalar’da belirlenen bir adrese ulaşacak. PTT, aynı zamanda Sapanca Gölü üzerinde de drone’la kargo taşıyacak. Her iki uçuşla ilgili izin süreçlerinin devam ettiği öğrenilirken, ilk denemelerde su üstünün, güvenlik amacıyla tercih edildiği öğrenildi.

Projenin detaylarına ilişkin bilgiler veren Altınay Havacılık ve İleri Teknolojiler Sanayi Proje ve İş geliştirme Yönetici Yakup Emre Akalın,” Biz Firma olarak Havacılık Verileri Teknolojiler Şirketi zaten insansız hava ve kara sistemleri yapmaya ve geliştirmeye ve yerli olarak üretmeye kabiliyeti olan bir şirket. Bu kabiliyetimizi çok farklı alanlarda değerlendirmek istedik. Bu noktada PTT’nin teknoloji işleriyle ilgilenen dairesiyle birlikte ilk aşamada bu ürünü geliştirdik. Şuan aktif olarak kullanılmıyor ama çalışır bir şekilde ürettiğimiz bu ürün yakın zamanda , kısa mesafelerdeki paket kargo dağıtımını kolaylaştıracak bir sistem haline gelecek. Bu dronelar bir merkezden otonom olarak kontrol edilebilecek. Yani bir kumanda kolu olmadan sürücüsüz kontrol edilebilen sistemler. Bu dronelar için siz görev tanımlıyorsunuz. Tanımlanan görev ışığında göndermek istediğiniz paketi belirlediğiniz noktalara ulaştırıyor. Oradan paket sahibinin almasını sağlıyor. Evine tekrar dönebilme durumları olduğu için tek noktada kontrollü olarak dağıtımlar gerçekleştirilebiliyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.