Adalar’da neler oluyor? Kısa kısa!

Adalar’da neler oluyor? Kısa kısa!
Yayınlama: 28.08.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Biraz haber stresinden kurtulup Adalılar arasında sohbetlerde konuşulan bilgilere geçelim. Bakalım Adalar’da neler oluyor, neler konuşuluyor?

Adalar'da neler oluyor Kısa kısa!

Adalar’daki işletmeler Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’den bıkmış. Nedeni; Her gittiği yerde sızıncaya kadar içiyor, beş kuruş vermeden gidiyormuş. En son Splendid Palas’ın yetilisi: “yeter artık” demiş. “Her gün yiyor içiyor beş kuruş vermeden gidiyor. Bıktık artık” demiş…

-Allah kurtarsın

Erdem Gül tarafından Almanya’dan Adalar’a getirilen yönetmen, senarist Kaan M’nin evinde çokta ahlaka uygun olmayan alemler yapılıyormuş. Hatta yaş ortalaması bile iyice düşmüş. Erdem Gül’ün misafir olarak Kaan M’nin evine götürdüğü kişiler bir süre sonra ortamdan rahatsız olup evi terk ediyormuş.

-Emniyetin dikkatine…

Adalar’da su altıyla ve mercanlarla ilgilenen bir dernek, Adalar’a gelen uluslararası önemli bir şahsiyete teknede brifing vermiş. Brifing listesinde bulunan Adalar Belediye Başkanı Erden Gül, dernek yetkilileri tarafından “bu herifi burada istemiyoruz” diyerek listeden çıkarttırmış.

-Dernek, malzemeden anlıyormuş

Kınalıada’da Atatürk Büstü’nün de içinde bulunduğu Tören Alanına İBB Zabıta Kulübesi koymuş. Tepkiler üzerine İBB’nin ne amaçla kurulduğu belli olmayan ek hizmet binasından yetkili bir zat “Bunun için referandum yapıp Adalılara mı soralım” demiş.

-Sorsan ne olur. İncilerin mi dökülür…

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik artık teknik başkan yardımcısı olmuş. En son İmar Müdürlüğünü de kendine bağlatmış. Kendisini kutluyoruz. Türkiye’de bir ilke imza attı. Sadece ada tarihine değil Türkiye’nin de tarihine ‘teknik olmayan teknik başkan yardımcısı’ olarak geçti. Erdem Gül ise İmar Müdürlüğünü de yardımcısına bağlama gerekçesi olarak, “kafam iyiydi önüme bir şey getirdiler imza attım” demiş.

-Teknik olmayan Teknik Başkan Yardımcısına sorsak vasistas nedir? Trene bakar gibi bakar herhalde!

Heybeliada’daki orman yangınlarında hayati önem taşıyan ve ormanın çeşitli yerlerinde bulunan Hibrantlar’ın suyu kesikmiş, çalışmıyormuş. Kınalıada sakinlerinden Müzeyyen Narman İSKİ müdürü ile görüşmüş açılacakmış. Ne hikmetse bu Hibrantlar Heybeliada ve Kınalıada’da çalışmıyormuş. Sayın Narman yetkililerin düşünemediği bu gerçeği düşünüp emek sarf etmiş.

-Ne diyelim. Sağolasın Müzeyyen kardeşim…

Heybeliada’daki yangında ada halkı, yetkililer canla başla çalışırken Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün yangın bölgesine yangın bittikten sonra gelmesi tepkilere neden olmuş. Vatandaşlar bir yerde içiyordur derken sosyal medyada ise GÜL’e tepkiler yağdı. Adalılar, “Neden gece geldi”, “Şaka gibi…Biz müdahale ederken neredeydiniz?…Gece geliyor…Basiretsizsiniz…Adaya ada sevdalısı başkanlar lazım!!!” diyerek tepkilerini gösterdiler.

-Gelmiş ya buna da şükretmek lazım…

Büyükada’da Türkoğlu Yeşil Tepe sitesinin yanında boş arsada meskun mahalde silahla ateş edilmiş. Ölen yada yaralanan yok.

-Buda ada magandası…Her yerdeler…

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük ahşap yapısı olma özelliğini taşıyan Büyükada Rum Yetimhanesi’nin restorasyon çalışmaları öncesi son hazırlıklar tamamlanmış. Yetimhane bahçesinde düzenlenen toplantıya Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen belediye iştiraki Bimtaş A.Ş. Genel Müdürü Özcan Biçer, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Europa Nostra Türkiye Başkanı Burçin Altınsay Özgüner, Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu ve proje koordinatörü Laki Vingas katıldı.

– Adalar Vakfı ve bu vakfın başkanı Halim Bulutoğlu’nun olduğu yerde ot biter mi arkadaş. Yetimhane daha çok açılmayı bekleyecek gibi görünüyor.

Devamı haftaya….

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.