Adalar’da siyaset kulislerinde neler oluyor!

Adalar’da siyaset kulislerinde neler oluyor!
Yayınlama: 04.06.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

Adalar İlçemiz Adalar olalı hiç bu kadar gündeme oturmamıştı. Genellikle orman yangınlarıyla gündeme gelen Adalar İlçemiz, son zamanlarda atlar olsun, elektrikli araçlar olsun, Adalar Belediye Meclisindeki Kesin Hesabın reddi konusu gazetelerin manşetlerini süsledi. Peki arka planda neler oluyor. Kulislerde neler konuşuluyor. Biraz derine inelim dedik.

Adalar Belediyesi Kesin Hesabı reddedildi

Kesin hesap bir belediyenin bütçesidir. Belediye Meclisinde onaylanması gerekiyor. Onaylanmazsa başkanın görevden alınma, yerine kayyum atanma ve belediye meclisinde yeni bir başkan seçme sürecine kadar gidebilir. Bu konuları daha önceli haberlerimizden detaylarıyla paylaştığımız için şimdi bu konuya girmeyeceğiz. Kulislerden gelen bilgiler ise, İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay’ın göz açtırmayacağı yönünde. Bu demektir ki, yakında belediye başkanı görevden alınacak. Meclis yeni bir başkan seçecek. Görüntü bu…

Coşkun Özden’in kızı evlendi

Adalar kulislerinde bu aralar en çok konuşulan konulardan biride Adalar Belediyesi Eski Başkanı Coşkun Özden’in kızının dün evlenmesi. Öncelikle evlenen çiftleri kutluyoruz. Dikkat çeken konu ise nikahı Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün kıyması. Seçimlerde rakip olan Gül ve Özden’in nikahta beraber olması ‘nikahta keramet var!’ sözünü bize hatırlattı. Nikah töreninde Erdem Gül’ün “burada başkan Coşkun Özden” demesi, Özden ve Gül’ün birbirlerine iltifatlar yağdırması Özden’in CHP’ye doğru mu kayıyor iddialarını gündeme taşıdı? Seçimlere DSP’nin adayı olarak giren Özden’in düğününde DSP İlçe Başkanı Nail Murat Pekin’in olmaması ise dikkat çekti. Telefonla ulaştığımız Pekin’e ‘neden nikahta yoksunuz?’ sorusunu sorduğumuzda Pekin, “Öncelikle bu vesile ile yeni evli çifte mutluluk dilerim. Konuya gelirsek, Birisi diğerine İstiklal Marşı’nı okumadığı için ağır eleştiriler yapan, bir diğeri de öbürüne siyasi ahlaksız diyen iki “siyasetçi” nin, tüm bunlardan sonra söz konusu nikahta birbirlerine karşı övgüler sunarak yaptıkları konuşmalar, esas olarak, 31 mart 2019 tarihinden bugüne kadar yaptıkları davranışlarla, itibar dereceleri ortada olan iki kişinin, birbirlerinden medet umma çabasıdır.” dedi.

Atilla Aytaç, Memleket Partisi İstanbul İl Başkan yardımcısı oldu

Atilla Aytaç, Memleket Partisi İstanbul İl Başkan yardımcısı oldu

Adalar Belediye Eski Başkanı Atilla Aytaç, Muharrem İnce’nin Memleket Partisi İstanbul İl Başkan yardımcısı olduğu iddia edildi. İlçe Başkanı olarak da Büyükada’daki Pimapenci Ömer Çolak’ı düşünüyorlarmış. Eski bir siyasetçi olan Pimapenci Ömer Çolak, Anavatan İlçe Başkanlığı yaptı. Muharrem İnce’nin en son Büyükada’daki TİARA otelden kovulan, Adalar’da oturacak bir yeri olmayan, belediye başkanlığı döneminde türlü şaibelere konu olan (detaylara önümüzdeki günlerde gireceğiz) Aytaç’ın Adalar’daki durumundan haberdar mıdır? Görünüşe göre yok.

İsmail Hakkı Durmuş’u tutabilene aşk olsun

Adalar İlçesi Ak Parti’de ise çiçeği burnunda meclis üyesi Nesrin Deriş hızlı bir giriş yaptı. Çalışkanlığı, dürüstlüğü ve konusunda uzman olan Ak Parti Meclis üyesi Nesrin Deriş’e başarılar diliyoruz. İlçe Başkanı Sina Şen’in iyi niyetli çalışmaları seçim sürecince Ak Parti’ye bir ivme kazandırmış gibi görünürken, meclis üyesi İsmail Hakkı Durmuş’un ticari faaliyetleri ise partisinin önüne geçmiş durumda. Eski fayton alanındaki kiraladıkları dükkanlarda kaçak inşai faaliyetlerine devam eden Durmuş’un, hızını kesmeden Atatürk Meydanı’ndaki, ortaklarından birinin FETÖ’den firari olduğu iddia edilen Ömer Faruk Berksan’ın ortağı olduğu kamusal alanda yasak olmasına rağmen yer döşeme taşları getirmesi ve döşemeye başlaması Durmuş’un hızını kesmeyeceği görüntüsünü veriyor. Durmuş’un burada ne satacağı ise merak konusu. Helvacı dükkanı açarsa şaşırmayalım!

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.