Adalar’daki akülü araçların toplanması uygulamasında Polis neden yok?

Adalar’daki akülü araçların toplanması uygulamasında Polis neden yok?
Yayınlama: 30.07.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Adalar İlçesi son zamanlarda belediyenin akülü araç operasyonlarıyla gündemde.

Adalar Belediyesinin Facebook hesabında iki gündür yayınlanan paylaşımlarda şöyle denilmekte “Bugün Büyükşehir Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediyemiz koordinasyonu ile gerçekleştirilen çalışmada, UKOME kararıyla girilmesi yasak olan yerlere giren ya da park edilmiş olarak bırakılan ve özellikle TİCARİ FAALİYET amacıyla kullanılan akülü araçlar toplanmıştır. Tüm Adalarda sadece yaya trafiğine açık olan ve yerleştirilen uyarı tabelalarına rağmen bu alanlarda akülü araçlarını ya da bisikletlerini kullanmakta ısrarlı olan kişilerin akülü araç ya da bisikletlerinin toplanmasına devam edilerek, sahipleri hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak ve araçları ada dışına gönderilecektir. Diğer taraftan yaşlı olan vaya sağlık sorunu sebebiyle akülü araç kullanmak zorunda kalan hiç kimsenin aracı alınmamıştır. Bilgilerinize sunulur ” denilmekte….

Bir başka paylaşımda ise ” Bugün İBB, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediyemiz koordinasyonu ile Kınalıada’da bulunan kıyı işgalleri, şezlonglar ve akülü taşıyıcı araçların toplanmasına başlandı. Kınalıada ile başlayan çalışmalar Büyükşehir Belediyesinden gelen 30 Zabıta desteği ve 3 Kamyon ile yapılmakta olup, periyodik zamanlarda İBB. Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile eşgüdüm halinde çalışılarak diğer Adalarda da devam edecek” denilmekte…

Açıklamalarda ters bir şey yok. Kulağımızada hoş geliyor. Adalar İlçesinin kronikleşmiş sorunu olan akülü araç sorununun üzerine yerel yönetimler kararlı bir şekilde gidiyor.

Ancak dikkat edilirse paylaşımlardaki resimlere bakıldığında bir tane bile polis memuru gözükmüyor. Oysa İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordinasyonlu bir şekilde denilmekte. Tabi gazeteci olarak hemen dikkatimizi çekti. Resimlerde bir tane bile Polis memuru yok.. Bu uygulamalarda polis neden yok?

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü desteğini çekmiş

Yaptığımız araştırmalarda ve haber kaynaklarımızdan aldığımız bilgilere göre Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü desteğini çekmiş. Sebebi ise belediye ekiplerinin girilmesi yasak olan caddelerde plakalı olan araçlara dokunulmamasını, plakasız akülü araçların toplanmasını istemesi!

Adalar İlçe Emniyeti ise plakalı olsun/olmasın girilmesi yasak olan yerlerde cirit atan, adalıları rahatsız eden tüm akülü araçları toplamak istemesi.

Şimdi şu soruyu sormak lazım. Plakalı araçların yasak olan yerlerde kullanılmasını görmezden gelinmesini isteyen belediye mi haklı? Yoksa bu isteği kabul etmeyerek plakalı olsun/olmasın yasak olan yerlere akülü araç giremez hepsini toplarım diyen emniyet mi haklı?

Karar siz değerli adalıların…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.