Adalar’daki çöp gerçeği!

Adalar’daki çöp gerçeği!
Yayınlama: 17.10.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

Adalar‘da temizlik işi Adalar Belediyesine bağlı Fen İşler Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Adalar'daki çöp gerçeği!

Adalar Belediyesinin temizlik işlerinde başarısız olmasının sebebi ne? Neden Adalar’da yollar temiz değil? Neden çöpler zamanında toplanamıyor?

Adalar İlçesinin denizin ortasında olması, çöplerin kamyonlarla anakaraya taşınması, Adalar’da katı atık ayrıştırma ve dönüştürme tesislerinin olmaması, bilhassa yaz aylarında Adalar’a gelen yazlıkçılar ve günü birlik misafirler nedeniyle nüfusun artması sorunun kaynağı gibi gözükse de asıl sebep ne? Her sene neden çöpler şikayet konusu ediliyor?

2019 Faaliyet Raporuna göre, Adalar Belediyesi 14 sıkıştırmalı çöp kamyonu, 4 adet elektrikli atık toplama aracı, 5 adet yol süpürme, 527 adet galvanizli konteyner, 25 adet 770’lik plastik konteyner, 30 adet 70’lik tekerlekli çöp kovası ve 80 adet bombe kapaklı çöp kutusu ile Adalar’da temizlik işlerini yapıyor.

70’in üzerinde şirket ve işçi çalıştıran Fen İşleri Müdürlüğünün bünyesinde 10 memur var ancak belediyenin yüzde 60’şı Fen İşleri Müdürlüğü’nden maaş alıyor!

Adalar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Heybeliada’da 1, Burgazadası’nda 1, Kınalıada’da 2 süpürgeci ile bu işi götürürken her ada bir onbaşı 2-3 şoför mevcut…

Bilhassa Büyükada’daki Fen İşleri’nde çalışan memurların bazılarının Fen İşleri’nde çalışıyor gözüküp başka memurluklarda çalışması ve asli işleri dışında ticaret ile uğraşıyor iddiası temizlik işlerindeki başarısızlıkların sebeplerinden bazıları olarak karşımıza çıkmakta.

Büyükada ise Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışıyor gözüküp maaş alıp, büro elemanı diye diğer müdürlüklerde çaycılık ve sosyal medya (dedikodu) uzmanlığında çalışıyor!

2019 Faaliyet Raporunda İnsan Kaynakları Personele ilişkin bilgiler bölümünde Adalar Belediyesi’nde 76 memur, 1 sözleşmeli personel, 27 işçi, 134 şirket personeli olmak üzere 238 kişi çalışıyor. Çalışanların 62’si kadın, 176’sı erkek.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.