Adalar’daki işletmeler dikkat! Ödediğiniz ücretler boşa gitmesin!

Adalar’daki işletmeler dikkat! Ödediğiniz ücretler boşa gitmesin!
Yayınlama: 29.09.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

Adalar Belediyesinin daha önce ruhsat verdiği işletmeleri arayarak “ruhsatlarınızı yenileyin” dediği iddia edildi.

Adalar Belediyesi daha önce belediye tarafından ruhsat verilen işletmeleri arayarak ruhsatlarını yenilemeleri istediği bunu da Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in talimatı ile yaptıkları iddia edildi.

İçişleri Bakanlığı, Covid 19 salgını süresince kapalı olması gereken gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulüplerinin ruhsatlarını kafe, restoran, lokanta vb. olarak değiştirerek eski faaliyetlerine devam etmesi üzerine bir genelge yayınlayarak, denetimlerde faaliyet konusunu değiştirerek salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirleri devre dışı bırakacak şekilde eski faaliyetine devam ettiği tespit edilen işletmelerin, ilgili genelgeler çerçevesinde derhal kapatılacağı ve İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddesi çerçevesinde ayrıca işlem yapılacağı kaydedilmişti.

Adalar Kaymakamlığı yazı yazdı

İçişlerinin genelgesi üzerine harekete geçen Adalar Kaymakamlığı, Adalar Belediyesine bir yazı yollayarak 15.03 2020 tarihi itibarıyla eski ruhsatını iptal edip yeniden ruhsat almak suretiyle ana faaliyet konusunu değiştiren ya da ruhsatına ikinci bir faaliyet konusu ekleyen işyerleri var ise Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi gerektiğini belirten bir yazı göndermişti.

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in talimatıyla yapılıyor iddiası!

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in Covid-19 salgını süresince kapalı olması gereken FIÇI BİRA (Anamorfoz Reklam Hiz. İç ve Dış TİC. LTD.ŞTİ) isimli birahanesini açabilmek için Adalar Belediyesi’nde kendisine bağlı olan ruhsat biriminden kendi yerine içkili lokanta ruhsatı almıştı. İçişleri genelgesine göre Engin Çelik’in sahibi olduğu birahanenin mühürlenmesi gerekiyordu.

Ruhsat yenilemeye gelenlerden bağış alınıyor iddiası!

İçişleri Bakanlığının genelgesi üzerine Adalar Kaymakamlığının Adalar Belediyesine yazdığı yazıdan sonra Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in daha önce işletmelerin aldığı yüzlerce ruhsat sahibini aratarak ruhsat yenileme adı altında Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat’ın bilgisi dahilinde bağış aldığı gelen iddialar arasında. Eğer bu iddia doğruysa alınan bağışların resmi olarak makbuz karşılığı belediyenin kasasına mı girdiği eğer belediyenin kasasına girmiyorsa başka bir yere mi gittiği yetkilileri tarafından cevaplanması gereken bir konu…

Adalar Kaymakamlığı, 15.03 2020 tarihi itibarıyla eski ruhsatını iptal edip yeniden ruhsat almak suretiyle ana faaliyet konusunu değiştiren ya da ruhsatına ikinci bir faaliyet konusu ekleyen işyerleri var ise Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi gerektiğini belirten bir yazı göndermişti.

Adalar Belediyesinin çağrısı üzerine ruhsat yenilemeye gidecek olan Adalıların, ödedikleri paraların boşa gitmemesi, devletin kasasına girip milletin menfaatine kullanılması, bağış isteniyorsa resmi makbuzla devletin veznesine yatırmalarını, aksi talepler için idari ve adli makamlara ihbarda bulunmalarını tavsiye ediyor ve resmi makamlara buradan ihbarda bulunuyoruz.

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.