Adalar’daki karantina sebebiyle atlar Adalar’a alınmadı

Adalar’daki karantina sebebiyle atlar Adalar’a alınmadı
Yayınlama: 10.06.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

Adalar’a getirilen 400’e yakın at Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğünün geçen sene aldığı “karantina” sebebiyle Adalar’a alınmadı. Atlar şuan Pendik’de bulunan formula pistinin yanında bir arazide bekletiliyor.

Adalar'daki karantina sebebiyle atlar Adalar'a alınmadı

Adalar ilçemize fayton için getirilen 400’e yakın at Adalar’daki “karantina” sebebiyle ilçeye sokulmadı. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü atlarda görülen ve insanlara da bulaşabilen ruam hastalığı iddiası nedeniyle Adalar’da karantina ilan etmişti.

Adalar İlçesine karantina sebebiyle alınmayan Urfa’dan, Mardin’den, Kars’tan ve Sivas’tan getirilen atlar Pendik’te bekletiliyor. 400’e yakın ata Tuzla Belediyesi ve Maltepe belediyesinin  su ve yiyecek gönderdiği belirtiliyor.

Faytoncular Derneği Başkanı Hıdır Ünal ise 540, 550 at eksiklikleri olduğunu, atların şuan ser sefil durumda bekletildiği, bir atın öldüğünü ve bir atın ayağının kırıldığını belirtti. 2018 yılı Haziran ayının ilk haftasında sağlık kontrollerinin yapılmış olarak atları getirebilirsiniz diye bize söz verdiklerini belirten Ünal,  devlet dünyanın bir ucundan canlı hayvan getiriyor  acilen bu yanlışlığın düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

19.12.2017 tarihinde Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik başkanlığında yapılan toplantıda 2017 tarih ve 2017/5 sayılı Adalar ilçesi HSZK kararı gereği Adalar ilçesine hayvan giriş çıkışları son iki dönem hastalık tarama sonuçları menfi çıkana kadar yasaklanması kararının aynen devam etmesi kararı alınmış yasağın 2018 yılı Ekim ayına kadar uzatılmasına, bu konuda İBB zabıtası ve Emniyet kolluk kuvvetlerinden destek alınmasına karar verilmişti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.