Adalar’daki kiliseler ibadete ne zaman açılacak?

Adalar’daki kiliseler ibadete ne zaman açılacak?
Yayınlama: 31.05.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:22
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, camilerin açılmasının ardından kiliselerin de ibadete açılmasına ilişkin Patrik ve diğer cemaatlerinin liderleriyle görüşüldüğünü söyledi.

adalar'daki-kiliseler-ibadete-ne-zaman-acilacak?

Kiliselerin de ibadete açılmasına ilişkin Patrik ve diğer cemaatlerinin liderleriyle görüşüldüğünü bildiren Soylu, şöyle devam etti:

“Arkadaşlarıma dedim ki biz bunu yaptık camilerde ibadet başladı, peki kiliselerde ne olacak? Hemen arkadaşlarımız bir telefon diplomasisi kurdular. Bu konuda nasıl adım atmalıyız, neler yapmalıyız? gibi hem Sayın Patrik ile konuştular hem diğer cemaatlerle konuşmak için çaba sarf ettiler. Zannediyorum yarın sabaha orada bir hazırlık, ‘kendiniz ne yapmak istiyorsunuz, nasıl bir adım atabiliriz, bu konuda neler yapabiliriz?’ gibi

adalar'daki-kiliseler-ibadete-ne-zaman-acilacak?

Bu toprakların kendine has bir kültürü var ve biz bu kültürü devam ettirmekle mükellefiz. Bu bizim için büyük bir zenginlik, aynı zamanda dünyaya karşı da kendi adımıza ortaya koyabileceğimiz büyük bir anlayış. Bu, birbiriyle beraber olabilmeyi anlatabilen önemli bir duruş. Bunu Türkiye kaybetmemeli. 1453 ve akabinde kaybetmemiş tam tersi orayı oluşturmuş. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle bu azınlık cemaatleriyle olan muhabbetini ve bu konudaki yaklaşımını görünce büyük bir devletin bu konuda ortaya koymak zorunda olduğu süreci de esas itibariyle anlıyorum.”

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.