Adaların Atları Platformu Duyurusu

Adaların Atları Platformu Duyurusu
Yayınlama: 12.03.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

İBB ahır yap, atların evini yıkma! Cumartesi (yarın) saat 12.00’de Burgazada’da eylemdeyiz…#AtlarAdalardaKalsın
Heybeliada ve Burgazada’da kalan son birkaç atın ahırları yıkılmak üzere. Atları korumak için 13 Mart Cumartesi saat 12’de Burgazada’da, sanatla eylemdeyiz. 

Adaların Atları Platformu Duyurusu


Burgazada ve Heybeliada’nın neredeyse bütün atlarını İBB satın alıp Büyükada’ya götürdü. Bu adalardaki ahırların çoğu Mart 2020’de Belediye tarafından yıkıldı. 


Şimdi kalan son birkaç atın ahırlarını yıkmaya gelecekler. Burgazada ve Heybeliada için süre doldu. Ahırlar yıkılırsa arazinin rant kapısı da açılmış olacak.


Adalar’daki ahır alanları 60 yıldır İstanbul Belediyesi tarafından kiralanmış durumda. Belediye, bu alanı ahır yapma kaydıyla elinde tutuyor. Burada İBB tarafından yapılmış ahırlar olmazsa, arazi Orman Bakanlığı’na iade edilecek. 


İBB buraya atlara layık ahır yaparsa hem atları hem araziyi korumuş olacak. Yoksa hem atları kaybedeceğiz hem de adaların çok güzel yerlerindeki arazileri. İBB yönetimi aylardır bu adalarda ahır yapılacağını söylüyor, hâlâ yapılamaması nedendir?


İBB, kamu adına satın aldığı atları, yurtları olan Adalar’dan sürmemeli. Her at, ait olduğu adada kalmalı. Burada atlarla gezi, terapi gibi hem insanı, hem atı mutlu eden çalışmalar yapılabilir. 


İBB’nin sadece Büyükada’da, az sayıda atla yaptığı atlı zabıta çalışması Heybeliada ve Burgazada’da olmalı. 
Adalar sadece Büyükada’dan ibaret değil. Bütün adalar orman yangını açısından tehlike altında. Her yıl yangınlar çıkıyor. Orman aralarında mangal yakanların, yangına sebep olmadan engellenmesi için, atlı zabıtayı tüm adalarda görmek istiyoruz.


Büyükada’daki İBB ahırlarında 2020’de 700’den çok at öldü. Çünkü 2019’un sonundan beri atlar o ahırda hapsediliyor, zabıta atları hariç dışarı çıkarılmıyorlar. Heybeli ve Burgaz’da atlar için hareket alanı olan düzgün ahırlar yapılırsa, Büyükada’daki atların da yaşayacak iyi bir yeri olur. Artık “atlara iyi bakıyoruz” diye bakımlı birkaç atla reklam çekmek yerine atlar için gerçekten iyi şeyler yapılsın istiyoruz.

Atları ve adaları korumak için çok az zaman kaldı. Yeni ahır yapılmadan mevcut ahır yıkılmamalı. İBB bunu isterse yapar, biliyoruz. Adalılar olarak atlara ve adalarımıza sahip çıkıyoruz. Hayvanların yaşam hakkını savunan, doğanın değerini bilen herkesi 13 Mart Cumartesi günü saat 12’de Burgazada ahır bölgesine bekliyoruz.


Adaların Atları Platformu

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.