AFAD Acil uygulaması İstanbul deprem tatbikatı için hazır

Vatandaşların afet öncesinde, anında ve sonrasındaki ihtiyaçlarını tek uygulamada karşılamak amacıyla geliştirilen AFAD Acil mobil uygulaması, 20 …

AFAD Acil uygulaması İstanbul deprem tatbikatı için hazır
Yayınlama: 18.05.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

AFAD-RED sisteminde üretilen senaryo gereği, Adalar merkezli, büyüklüğü 7,5 olan ve İstanbul genelindeki 39 ilçenin tamamını farklı düzeyde etkileyen bir deprem senaryosu üzerinden bir tatbikat yapılacak.

Vatandaşların afet öncesinde, anında ve sonrasındaki ihtiyaçlarını tek uygulamada karşılamak amacıyla geliştirilen AFAD Acil mobil uygulaması, 20 Mayıs’ta düzenlenecek İstanbul Tahliye Yerleştirme ve Barınma Tatbikatı’nda aktif olarak kullanılacak.

Tüm IOS ve Android kullanıcılarının yararlanabileceği uygulama, App Store ve Google Play uygulama mağazalarından indirilebiliyor.

AFAD’tan yapılan açıklamaya göre, afet durumunda karşılaşılan en büyük sorunlarından biri iletişimin kesilmesi. Afet bölgelerinde aktive edilen “Tek Tuşla Acil Çağrı” fonksiyonu, acil çağrı görüşmesinin internet üzerinden yapılabilmesini sağlayarak, mobil GSM operatörlerinde yaşanabilecek yoğunluğu ortadan kaldırıyor.

Ayrıca, AFAD Acil uygulaması, konum servisleri ile arayan kişinin bulunduğu noktanın tespit edilmesine de olanak sağlayarak, ekiplerin afetzede vatandaşlara çok daha hızlı ve kolay ulaşabilmesini sağlıyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.