Ahmet Sani Gezici Lisesi Yıkılmaz

Ahmet Sani Gezici Lisesi Yıkılmaz
Yayınlama: 25.12.2013
Düzenleme: 14.11.2015 19:28
A+
A-
Ahmet Sani Gezici Lisesi Yıkılmaz

Ahmet Sani Gezici Lisesi Yıkılmaz

 

Değerli Acıbadem Sakinleri, öğrenciler, öğretmenler, veliler, aydınlık bir gelecek için yüreği dayanışmanın sıcaklığı ile atan halkımız, merhabalar, hoş geldiniz!

Skandal, yolsuzluk ve çeteleşme haberlerinin ortalığı kapladığı, devletin neredeyse tüm kurumları ile ilgili büyük bir güvensizlik bunalımının oluşmaya başladığı şu günlerde mahallemizde, Acıbadem’de anlam veremediğimiz gariplikler yaşanmaya devam ediyor. Mahalle halkına hiç sorulmadan, yaşamlarımızı zorlaştıracak kararlar kapalı kapılar ardında alınıveriyor. Bizler, Acıbadem Dayanışmasıolarak bu hiçe sayılmaya karşı, kendi hayatlarımızın sahibi olma mücadelemizi büyütmek, mahallemizden çalınmak istenen Ahmet Sani Gezici Lisesi’ne sahip çıkmak için bir aradayız.

Geçtiğimiz yıl kabul edilen 4+4+4 Eğitim Yasası şimdiden yol açtığı sonuçlarla milyonlarca kişiyi mağdur etmiş durumda. Bu mağduriyetin en önemli kaynaklarından birisi de hangi kritere bağlı olarak yapıldığı açıklanmayan okul dönüşümleri. Mahallemizde Özdemiroğlu İlköğretim Okulu’ndan sonra Ahmet Sani Gezici Lisesi’de burada yaşayanların istekleri hiçe sayılarak dönüştürülüyor. Hatta açık söylemek gerekirse Mahallemizin en büyük lisesi çalınıyor, kilometrelerce öteye taşınıyor.

Genel liselerin kapatılması sonrasında Ahmet Sani Gezici Lisesi Kız meslek lisesine dönüştürüldü. Şimdi mahallemizde erkeklere de hitap eden ve akademik eğitim sunabilen hiçbir okul yok. Bizler biliyoruz ki Anadolu liseleri aslında geçmişin akademik eğitim veren genel liselerinin isim değiştirmiş halidir. Hatta Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok yakın bir gelecekte Anadolu liselerine giriş sınavını kaldırarak adrese dayalı öğrenci yerleştirme sistemine geçeceğini biliyoruz. Böylesi bir durumda mahallemizde akademik eğitim almak isteyen öğrencilerimiz hangi okula gidecektir? Çamlıca Kız Anadolu Lisesi’ne erkek öğrenciler kaydedilmemektedir. Böylesi bir durumda çocuklarımıza mahallemizi kuşatan imam hatip liseleri ve özel okullardan birisine gitmekten başka seçenek bırakılmamaktadır. İstenen bu mudur?.

Geçtiğimiz yıl büyük tamirat geçiren ve maliyetleri vergilerimizle karşılanan binanın yıkılıp yanındaki Kız İmam Hatip Lisesi’nin yurdu yapılmak üzere yeniden inşası planlanmaktadır.  Bu büyük bir israf değil midir? Bu nasıl bir plansızlıktır? Milli Eğitim bu kararlarıyla halkın vergilerini müteahhitlere akıtma hakkını kimden almaktadır? 1200 kişilik bir okulu kapatıp, koca bir mahalleyi akademik lisesiz bırakıp sonra da binasını başka bir okula yurt yapmak hangi eğitim anlayışıyla izah edilebilir? Bu kadar plansız hareket eden bir bakanlık milyonlarca öğrencinin sorumluluğunu üstlenebilecek ehliyete sahip midir? Amaç gerçekten eğitimli, çağdaş ve insani değerlerle donanmış bireyler yetiştirmek midir yoksa müteahhitleri zengin etmek ya da Başbakan’ın deyişiyle “dindar nesiller yetiştirmek” ideolojik yaklaşımı bütün pusulaları şaşırtmış mıdır?

Uzunçayır’a inşa edilen ve üniversite kampüslerini anımsatan Erkek İmam Hatip Lisesi sonrasında bu bölgenin de bir Kız İmam Hatip Kampüsü haline getirilmesi bir kuşatmayla değilse başka neyle açıklanabilir? Mahallede İmam Hatip Lisesine bu yoğunlukta bir talep var mıdır? Bu talep mahalle kaynaklı olsaydı neden imam hatip okullarına eşlik eden bu kadar büyük yurtlar yapılır mıydı? Milli Eğitim bu konuda sağlıklı bir açıklama yapabilecek verilere ve araştırmalara sahip midir? Yoksa binlerce öğrencinin kaderi sadece ideolojik takıntılara kurban mı edilmektedir? Yoksa sınavsız öğrenci alabilen bir okul daha kapatılarak veliler özel okullara mı yönlendirilmektedir?

Ahmet Sani Gezici Lisesi öğrencilerinin önemli bir kısmı mahallemizde ikamet etmektedir. Okulun ise sömestr tatilinden yararlanarak taşınması gündemdedir. Öğrenciler ve aileleri böylesi bir dönüşüme uyum sağlayabilecek midir? Apar topar yapılacak bir dönüşümün ailelerimize getireceği ek yük ve maliyetler hesaba katılmakta mıdır?

Ahmet Sani Gezici Lisesi Yıkılmaz

Ahmet Sani Gezici Lisesi Yıkılmaz

Özdemiroğlu sonrasında Ahmet  Sani Gezici Lisesi’ne yapılan bu müdahale bizde ciddi kuşkular yaratmaktadır. Mahalle halkımız için eğitim öncelikli bir konudur. Kendi mahallesinde çocuğunu gönderecek okul bulamayacak olan veliler bir tür mahalleden ayrılma baskısı altında kalabilirler. Mahallemiz çevresinde kurulan koca siteler ve okullara yapılan bu müdahaleler kimi çevrelerin Acıbadem’e bir tür sosyal dönüşümü dayattıklarını düşündürmektedir.

Son günlerde ortalığa saçılan kirli çamaşırların da açıkça gösterdiği gibi birbirimizden ve dayanışmamızdan başka güvenebilecek kimsemiz yok. Buradan haykırmak istiyoruz. Hem Ahmet Sani Gezici Lisesi’ne hem de Acıbadem’e sahip çıkıyoruz!

Bizler Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin mahallemizden taşınmasına bütünüyle karşıyız. Mahallemizde kızlı erkekli tüm öğrencilerimize hizmet veren, akademik eğitim ihtiyacımıza da yanıt veren bir okula dönüşmesini istiyoruz. Milli Eğitim okulun taşınması gibi bir gündem bulunmadığını, mahalle halkının istek ve ihtiyaçları hilafına hiçbir uygulamanın yapılmayacağı acilen açıklamalıdır.

Artık  iktidarın kapalı kapılar ardında verdiği kararların faturasını ödemeye tahammülümüz kalmadı. AKP’nin tutarsız eğitim politikalarına kurban verecek tek bir evladımız yok. Kentlerimizi bir yaşam alanı olarak değil de yağmalama ve rant sağlama aracı olarak gören zihniyete geçit vermeyeceğiz! Bizlere sorulmadan hayatlarımız ile ilgili düzenlemeler yapılmasına kayıtsız kalmayacağız. Kentimize, mahallemize, okulumuza sahip çıkacağız. Dayatmalara karşı ses çıkaracağız. Birleşeceğiz, dayanışmayı büyüteceğiz, kazanacağız!

Ahmet Sani Gezici Lisesi bizimdir, bizim kalacak!

Okuluma dokunma, geleceğimi karartma!

 

Acıbadem Dayanışması

Facebook: https://www.facebook.com/acibademdayanismasi

Twitter: @DirenAcibadem

E-mail: acibademdayanismasi@gmail.com

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.