Akülü araç kullanmayı hak edelim

Yayınlama: 22.08.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Her beldede olduğu gibi Prens Adalarında da rahat ve huzurlu yaşayabilmeniz için verilen kurallara uyum sağlamamız yine bizim lehimize olacaktır.

Akülü araç kullanmayı hak edelim

Son yıllarda hep konuşulan, hep tartışılan, yerel basında işlenen konulardan birisi de son yılların git gide artan ve insana fayda sağlamak yerine zarara uğratan akülü araçlardır.

Bu araçlar, yaşlılar, hastalar, emekliler, marketlerin sipariş dağıtımı gibi işlerinde gereklidir. Diğer adalarda da sorunlar yaşandığını duyuyorum fakat ben yaşadığım Kınalıadanın sorununu dile getirmek istiyorum. Adamızın nüfusu artmış, zaman zaman günübirlik ziyaretçilerimiz ile dolup taşıyor dolayısı ile araç kullanımının sıkı kontrole alınması doğaldır.

Akülü araçların kimler tarafından kullanılması gerektiğini Adalar İlçesi Belediye Başkanlığı belirleyip, bedelini tahsil ederek plaka verir demişlerdi. Ne yazık ki bu bedeli Adalar Belediyesine vermeyip kaçak konumunda akülü araç kullananların sayısı birden bire çoğaldı.

Plakasız araçlarla, anne iki çocuğu çantalar ve komşusu ile adeta üst üste binmiş, plajdan eve dönüyor. On yaşında çocuk akülü araba ile dolaşıyorsa, Pazar yerinde satıcıların arasına aracı ile dalan insanlar varsa, yürüme zorluğu çeken kadının aracına çarpan gencecik bir insan görebiliyorsak, kazalar oluyor, insanlar yaralanıyorsa, sakat kalabiliyorlarsa insanlar, daha fazla ne olmasını bekleyelim?

Adalar Belediyesinin plaka alımı için uyguladığı fiyatı, hele emekliler için fahiş bulduklarını söyleyenler var. Bence emeklilerin bir ayrıcalığı olmalı. Fiyat tespitini kim yapar bilmiyorum, emin değilim fakat bildiğim şu var ki, benim akülü araç kullanabilmem için, Doktorumun, hastanenin, ameliyat sonrası tedaviyi mecburi sürdürmemden dolayı da raporlarım olmasına rağmen, ne yazık ki, elinde cep telefonu, aracı sürerken, yan gelip oturan, ilk öğretim öğrencilerinin sürdüğü araçların arasından akülü aracına binip de sürmeye *korktum*.

Zabıta nerede, diyenlerimiz var. Zabıta burada fakat onlardan sadece hizmet beklemek niye? Neden bizler de onlara yardımcı olmuyoruz? Zabıta, görev başında olduğu saatlerde, şikâyet edilen her şeye yetişme çabasındadır.

Akıl vermek gibi olmasın fakat ceza bedellerinin arttırıldığı her yerde ceza alan vatandaş sayısı azalır. Acaba plaka fiyatını ucuzlatmak mı yoksa ceza kesmekle mi düzen sağlanır?

Yasal işlemlerden geçmeden, gelişi güzel araç sürmek, tehlikeli mi, ayıp mı, saygısızlık mı, bir nevi hırsızlık mı, yoksa hiçbir şerefli kişinin, hiçbir adalının yapmayacağı, benimsemeyeceği bu tarza beceriklilik mi diyorlar? Bunu yapan başkasının hakkına tecavüz etmiyor mu? Yoksa onlar mı haklı? Bilmediğim bir şey mi var? Yasalara ve insan haklarına uyanlara ne gözle bakıyorlar?

Bunun kararını siz verin ve ilk iş olarak sürücüleri ikaz edin.

Sosi Cındoyan

Video: Ada Gazetesi arşiv

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.