Akülü araçlar İlçe Emniyetinin hedefinde

Akülü araçlar İlçe Emniyetinin hedefinde
Yayınlama: 08.06.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:36
A+
A-

CHP Adalar Belediyesi eski Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu zamanında Adalar’a dadanan akülü araçlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hedefinde.

Akülü araçlar İlçe Emniyetinin hedefinde

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü Adalar’daki plakasız tüm akülü araçları topluyor. Bilhassa yaz aylarında sorun olan araçlar için yoğun şikayetler var. Dar olan ada yollarında yazın kalabalıklaşan nüfus sebebiyle adalılar yolda yürürken zorlanıyor.

Akülü araçlar İlçe Emniyetinin hedefinde

Alt yapısını Adalar Kaymakamlığı döneminde atan ve CHP’den Adalar Belediye Başkanı olduktan sonra Adalar’a akülü araçları getiren Dr.Mustafa Farsakoğlu  15 ağustos 2009 yılında Büyükada Anadolu Kulübü’nde”ADALAR İÇİN ÖNCELİKLİ BEKLENTİLERİMİZ” adlı adalar sivil toplum örgütleri temsilcileri tarafından Başbakana sunulan rapor da akülü araçları destekler görüş bildirmişti.

Belediye Eski Başkanı Dr.Mustafa Farsakoğlu’nun 25/03/2012 günü Heybeliada Halki Palas Otelinde “Adalar Yönetim Planı Bilgilendirme ve Çalışma Grupları oluşturma Toplantısı’nda akülü araçlar için yaptığı konuşma…

Kınalıada’ya İSPARK’dan akülü araç
Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün (UKOME) talebi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumunda görüşüldü. UKOME kararı çerçevesinde, Kınalıada’da toplu taşımanın her biri en fazla 12 kişilik olmak üzere toplam 4 adet elektrikli araçla yapılması, yolculuk ücretinin İstanbulkart ile tahsil edilmesi istendi. İşletmeciliğin de 15 yıl süre ile elektrikli araç başına yıllık 1500 TL bedelle İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret AŞ’ye devredilmesi önerildi.

 
Kınalıada’da her biri en fazla 12 kişilik olmak üzere toplam 4 adet elektrikli araçla yapılacak toplu taşıma hattının 15 değil 5 yıl süre ile İSPARK tarafından işletilmesi uygun bulundu. Karar mecliste oybirliği ile kabul edildi. Kınalıada’da dik yokuşlu sokakların uygun olmaması nedeniyle fayton dahi kullanılamıyor
Yüzölçümü 1.3 km2 olan hiçbir toplu taşıma hizmeti bulunmayan Kınalıada’da ulaşım artık her biri en fazla 12 kişilik olan elektrikli araçlarla sağlanacak

Büyükada’da bazı dükkanlar mühürlendi

Akülü araçlar İlçe Emniyetinin hedefinde

Hanutçuluk yaptığı gerekçesi ile Büyükada’da bazı dükkanlar mühürlendi. Bilhasasa yaz aylarında artan turistlere karşı yapılan hanutçuluk İlçe Emniyeti ve Kaymakamlık tarafından yakın takibe alındı. Bu kapsamda şikayet olan dükkanlar hakkında mühürleme kararı çıktı.

Akülü araçlar İlçe Emniyetinin hedefinde

Hanutçu hanut kelimesinden türemektedir. Hanut kelimesinin anlamı ise; turistin yaptığı alışveriş karşısında dükkan sahibinden alınan ücret, yüzde, para miktarı olarak tanımlanabilir. Bu durumda bu işi yapan kimseler hanutçu olarak nitelendirilmektedir.Yani turisti anlaştığınız bir dükkana ya da alışveriş merkezine götürüp onu ürün almaya ikna edip aldığı ürün karşılığında dükkan sahibinden para alan kişiye hanutçu denilmektedir. Hanutçuluk ise bu işe verilen genel isimdir.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.