“Altyapısı ve üstyapısıyla Diyarbakır’ı bölgesinin yıldızı…

“Altyapısı ve üstyapısıyla Diyarbakır’ı bölgesinin yıldızı…
Yayınlama: 27.03.2024
A+
A-

“Altyapısı ve üstyapısıyla Diyarbakır’ı bölgesinin yıldızı hâline getirmek için uğraştık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır mitinginde yaptığı konuşmada, “Diyarbakır’a, 21 yıldır yürüttüğümüz demokrasi ve kalkınma atılımlarının yeni bir safhasında, desteğinizi istemek üzere geldik. 31 Mart seçimlerinde burada partiler yarışmıyor. Burada yarışan, eser ve hizmet siyasetiyle istismar ve pazarlık siyasetidir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen Diyarbakır mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında katılımcıları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artuklulardan Selçukluya, Osmanlıdan Cumhuriyete irfan ve kültür merkezi olan Diyarbakır’da bir kez daha siz değerli kardeşlerimle bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.

Türkiye’nin geçmişte, omurgasızlığın, istismarın, riyakârlığın sembolü zübük siyasetinin acılarını çok çektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Sizi güya ağaların, şıhların, derebeylerin, devletin zulmünden kurtarma vaadiyle, demokratik siyaset palavralarıyla oylarınıza ipotek koydular. Şimdi bu ipoteği tahsile koyarak, aslında tek parti faşisti CHP’den ve onun hastalıklı uzantılarından bir farkları olmadığını gösterdiler.”

“BÖLGEYİ YENİ BAŞTAN İNŞA ETMENİN MÜCADELESİNİ VERMEDİK Mİ?”

“Lütfen şu soruma, bütün Kürt kardeşlerim ellerini vicdanlarına koyarak cevap versin” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyarbakır, huzuru da özgürlüğü de yatırımı da hizmeti de refahı da AK Parti döneminde görmedi mi? Onlar sizin iradenizle seçtiğiniz belediye başkanlarını dağdan getirdikleri teröristlere mahzenlerde tokatlatırken; biz altyapısı ve üstyapısıyla Diyarbakır’ı bölgesinin yıldızı hâline getirmek için uğraşmadık mı? Onlar çukur eylemleriyle bu şehrin sembolü olan Sur’u mahvederken; biz kimsenin burnunu kanatmadan meseleyi bitirmenin ve ardından da bölgeyi yeni baştan inşa etmenin mücadelesini vermedik mi?” ifadelerini kullandı.

Bugün de Diyarbakır’a, 21 yıldır yürüttükleri demokrasi ve kalkınma atılımlarının yeni bir safhasında, Diyarbakırlıların desteğini istemek üzere geldiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Mart seçimlerinde burada partiler yarışmıyor. Burada yarışan, eser ve hizmet siyasetiyle istismar ve pazarlık siyasetidir” dedi.

“KÜRT KARDEŞLERİMİZİN İRADELERİ ÜZERİNDEKİ İPOTEKLERİ PARÇALAYIP ATMASINI BEKLİYORUZ”

PKK’yı ülke sınırları içinde kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınırlarımızın ötesini de adım adım kontrol altına alıyoruz. Fakat bu durum, karşımızda isteyen herkesin ülkemize ve milletimize karşı kullanabileceği bir maşa olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Çevremizdeki ülkelerin çoğu kan ve ateş çemberinde kıvranırken; bizim güvenliğimizi, huzurumuzu, esenliğimizi, istikrarımızı, refahımızı bozmaya yeltenenlere asla eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizin toparlanıp, iradeleri üzerindeki ipotekleri parçalayıp atmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.