Aman dikkat

Yayınlama: 19.12.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

Yaşarken bir uğraş bulamamaktan sıkılan bir kişi olamamanın bir taraftan ruha moral desteği verip diğer yandan “Eyvah şu sevdiğim kişi veya falanca şeyi henüz yapamadım” demenin verdiği stresi bilmem siz de hissedebiliyor musunuz?

İşte bu yüzden ve beni üzen bazı olaylara tanık olmaktan kaynaklanan bir gecikme ile sizlere merhaba diyorum.

Son günlerde herkesi bir heyecan, bir telaş sardı. Yüzeysel de olsa belki insanlar hayatlarına artık bir renk katmak istiyorlar. Biraz canlanmak, bir umuda sarılmak, yağmur yağarken kara bulutlardan sıyrılıp belkide küme küme gökyüzünü süsleyecek pamuk tarlasını hayal etmek istiyorlar.

Yeni Yılı karşılamaya hazırlandığımız şu günlerde aslında şahit olduğum bazı kötü olaylara şaşırmadığıma üzüldüm. Eskiden köprü altı çocukları vardı, biz onları severdik. Şimdi hırsızlığa itilen yavrular var.Eskiden çaresiz insanlar yardım toplarlardı. Şimdi dilenciler sardı etrafımızı.Duyuyorum sizi, itirazınız var çünkü dilencilik her dönemde vardı diyorsunuz.Doğru söylüyorsunuz fakat şimdi senaryolar değişti dostlarım. Eli kalem tutmayan senaristler ve yeteneksiz oyuncular etrafınızı sarınca çok dikkatli ve atak olmak zorundasınız. Günlük yorgunluklar, dalgınlıklar, o günkü ruh durumunuz sizi bir anda titizlikle hazırlanmış hırsızlık, dolandırıcılık ve kapkaç olaylarının içine itiyor ve o çemberin içinden çıkamıyorsunuz.

Geçenlerde caddeden yürürken bir çığlıkla irkildim. Adamın biri bir hanıma adeta saldırıyordu. “Cep telefonumu çaldın. Gebertirim seni kadın.” “Ben sizi tanımıyorum ki, telefonunuzu nasıl çalarım beyefendi “diyor kadın. Derken, acı bir çığlık daha duyuldu çünkü kendisini adamdan kurtarmaya çalışan hanımın çantasını bir başkası kapıp kaçmıştı bile.

Benim başımdan geçen tatsız olay ve tanık olduğum başka bir olay, ekmek veren ele nankörlük ve rezalet kokuyordu.

Kim bu insanlar? Niçin bu yolu seçmişler? Caddeler,sokaklar, yağmur çamur demeden bebeleri ile kaldırımlara oturup dilenen yabancı uyruklu dilencilerden temizlendiğine şahit olduk. Şu son zamanlarda organize çalışan ve başımdan geçen olayda kamera tespiti ile de birbirlerine destek amaçlı adeta grup halinde gezdikleri anlaşılan kişiler de herhalde yetkililerin dikkatini çekerler ve alınacak önlemle bizler de huzur ve güven içinde yaşarız.

Beni düşündüren başka bir şey var.

Biz, Prens Adalarında, pencere, balkon kapısı kapatmayı bilmezdik. Birkaç hırsızlık vakası ile zaten sarsıldık. Bu sektör gelişip Adalara kadar yol alırsa, sarsılmak ne ki perişan oluruz.

Sosi Cındoyan

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.