Ankara, Gazzeli çocuklar için devrede

Türkiye, gönderdiği yardımların ardından Gazzeli çocuklar için de devreye girdi. Bakan Göktaş, “Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde, saldırılardan etkilenen çocuklara yönelik girişimde bulunmak için Filistinli mevkidaşlarımla ortak çalışma gruplarını hayata geçirmek üzere mutabık kaldık” dedi.

Ankara, Gazzeli çocuklar için devrede
Yayınlama: 24.10.2023
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dün Filistinli bakanlarla çevrim içi görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi. Mevkidaşlarına Gazze’deki insani trajediden, sivillere yönelik saldırılardan duydukları derin endişe ve üzüntüyü ifade ettiğini kaydeden Göktaş, şöyle devam etti:

“Filistin halkıyla her türlü siyasetin üstünde, insani değerler temelindeki dayanışmamızı bakanlıklarımız arasındaki işbirliği ile devam ettirmeye kararlı olduğumuzun altını çizdim. Bu doğrultuda Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde öncelikle saldırılardan etkilenen çocuklara yönelik olarak girişimde bulunmak istediğimizi ifade ettim. İsrail’in sivillere yönelik saldırıları sonucu yaralanmış veya kimsesiz kalmış çocuklarımızı ülkemize getirerek, tedavilerinin yapılması ve İsrail’in saldırıları son buluncaya kadar koruma ve bakım altına alınması için harekete geçmek istediğimizi ilettim.”

Göktaş, bu kapsamda Filistinli mevkidaşları ile bakanlıklarının çalışma alanlarıyla ilgili konularda ortak çalışma gruplarını hayata geçirmek üzere mutabık kaldıklarını belirterek, “Uluslararası hukuk kurallarının işletilerek bu saldırıların ve işgalin bir an önce son bulması, Filistinlilerin kendi topraklarında özgürce ve güven içinde yaşamalarının sağlanması için üzerimize düşen her şeyi yapma konusunda kararlı olduğumuzun bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı. Emine Erdoğan’ın himayelerinde Ukraynalı savaş mağduru çocuklar da Türkiye’ye getirilerek koruma altına alınmıştı.

Türkiye’den Gazze’ye 20 uzman doktor gitti

Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Gazze’deki sivillere yardım için harekete geçti.

Yaralıların tedavisi için 20 uzman hekim görevlendirildi. Hekimler, beraberlerindeki ilaç ve tıbbi malzemelerle Cumhurbaşkanlığı tarafından tahsis edilen uçakla dün Esenboğa Havalimanı’ndan Mısır’a gitti. Uzman ekip, Mısırlı yetkililerle koordineli şekilde Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak. Ekip ayrıca, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı’nda ve Refah Sınır Kapısı’nda kurulması planlanan sahra hastanelerinin fizibilite çalışmalarını da yapacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gazze’ye yardım için uçağımız havalandı. Cumhurbaşkanlığımıza ait, ilaç ve tıbbi malzeme ile dolu, 20 uzman hekimin bulunduğu uçak Ankara’dan Mısır’a hareket etmiş durumda” bilgisini verdi.

Türkiye ve dünya Filistin için yürüdü

İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları Türkiye ve dünya genelinde protesto ediliyor.

* Antalya’da “Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Memur-Sen tarafından düzenlenen programda Antalya müzesi önünden Güllük Caddesi yakınlarına kadar ellerinde Filistin bayrakları ve meşalelerle yürüyen vatandaşlar İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

* İstanbul’da İsrail Başkonsolosluğu önündeki eylemler devam ediyor. Dün de bir grup ellerinde oyuncaklarla Filistinli çocukların öldürülmesini protesto etti.

* İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Filistin’le dayanışma gösterisine on binlerce kişi katıldı. Başkentin simge mekanlarından Oxford Caddesi’ndeki Marble Arch’ta toplanan göstericiler, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara son verilmesi, derhal ateşkes ilan edilmesi ve Gazze’ye insani yardım malzemelerinin eksiksiz girişine izin verilmesi çağrısında bulundu. Göstericiler, pankartlar taşıyarak Başbakanlığa yürüdü.

* İtalya’nın başkenti Roma ve Milano şehrinde de Filistin’e destek mitingi ve yürüyüşü yapıldı. Roma’nın işlek meydanlarından Vittorio Emanuele’de toplanan binlerce kişi, “Filistin’e özgürlük” sloganı attı.

* Belçika’nın Liege kentinde de Saint-Leonard Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını ve ablukasını protesto etti. Filistin bayraklarının açıldığı gösteriye, kefene sarılmış oyuncak bebekler getirildi. Gösteride, Filistin ile dayanışma ve İsrail’e tepki sloganları atıldı.

* Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen gösteriye yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Şiddet içeren ve İsrail karşıtı açıklamalar yapıldığı gerekçesiyle polis yürüyüşü zaman zaman durdurarak Arapça anonslarla uyarıda bulundu. Yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.