besin

Yemek sonrası fazla zaman geçmeden acıkıyor musunuz ? Ne kadar yemek yerseniz yiyin, tam anlamıyla doymuş hissini yaşamıyorsanız lifli gıdalar tüketmenizde fayda var. Açlık krizlerini engelleyen ve doygunluk hissi veren lifli gıdalar sağlık için de faydalıdır. Diyetisyen Ferdi Öztürk konu hakkında bilgiler verdi. Salatalık Hem düşük kaloriye sahip olması hem...
Kahvaltı günün en önemli öğünlerinin başında geliyor.Kahvaltıda bazı besinlerin mutlaka soframızda yerini alması gerekiyor.Bu besinleri Dr.Fevzi Özgönül sıralayarak anlatıyor. Kahvaltı yaparken lütfen kendinizi zorlamayın sofradan lüzumsuz aşırı dolmuş bir mide ile kalkmayın. Beden aklınızı kullanıyorsanız kahvaltı sonrası asla rahatsızlık hissetmiyor olmanız gerekir. Eğer kahvaltıdan sonra sofradan kalktığınızda rahatsızlık hissediyorsanız, bir...
Kışın yaklaşmasıyla hastalık mevsimi başladı. Peki bu dönemi sağlıklı atlatmak için neler yapmak gerekiyor?  Bağışıklık sistemini koruyan en etkili yöntem yeterli ve sağlıklı bir uyku düzeni ile sağlıklı ve dengeli beslenmektir diyen Herbalife Nutrition Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmet Tamer kışın bağışıklık sistemimizi güçlendiren ve hasta olmamızı engelleyen besinleri bizler...
Vücudun grip virüsüyle savaşı ortalama 1-2 hafta sürüyor. Bu savaştaki en büyük destekçimiz, 13 hastalık savar besin ise şöyle: Sebzelerle pişirilmiş et ve tavuk suyu, sarımsak, ev yapımı yoğurt-kefir-turşu, brokoli, yulaf, siyah turp, ham bal ve propolis, zencefil, zerdeçal, su, c vitamini zengin besinler, balık ve havuç Kuş, domuz ya...
Çiftlerin bebek sahibi olabilme sürecinde ihtiyaç halinde takip edebileceği tıbbi tedavi seçeneklerinin yanı sıra doğurganlık bilinci, sağlıklı yaşam biçimi ve doğru beslenme şüphesiz ki bu süreci kısaltan en önemli unsurlar arasında. HORMON DENGESİ İÇİN BESLENME PROGRAMINIZDA OLMASI GEREKEN GIDALAR: “ ÇEKİRDEK, KABUKLU YEMİŞLER, KETEN YAĞI, SUSAM YAĞI, CEVİZ YAĞI” Son...
Su ve besinlerle bulaşan hastalıklara örnek olarak tifo, kolera, bağırsak parazitleri, bruselloz, hepatit A ve besin zehirlenmeleri verilebilir. Tifo: Tifo basili adı verilen bakterinin neden olduğu bir hastalıktır. Tifolu hastaların dışkılarında, idrarlarında kan ve tükürük gibi vücut sıvılarında bulunan bakteriler içme suyu ve besinlere bulaşabilir. Bakterilerin besin maddelerine bulaşmasında lağım suları...
27 EYLÜL DÜNYA SÜT GÜNÜ Beslenme, insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin yeterli miktarlarda düzenli olarak alınmasıdır. Enerji ve besin öğeleri ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli besin gruplarından biri süt ve süt ürünleridir. Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi...